Paralimpiai kiállítás Tokióban

Dátum:  augusztus 23. - szeptember 24.
Helyszín:  Tokiói Magyar Kulturális Intézet
3-8-1 Azabu Juban, Minato, Tokyo

Egy nappal a nyári paralimpiai játékok kezdete előtt, augusztus 23-án magyar parasportolók emlékezetes pillanatait bemutató fotókiállítás nyílik a tokiói Magyar Kulturális Intézetben. A szeptember 24-ig látogatható tárlat az utolsó programja a magyar nagykövetség és kulturális intézet olimpiai rendezvénysorozatának. 

A kiállítás a tokiói Magyar Kulturális Intézetben látható

A kiállítás a tokiói Magyar Kulturális Intézetben látható

A Magyar Paralimpiai Bizottsággal együttműködésben készült kiállítás huszonhárom fotográfián keresztül mutatja be magyar versenyzők örömteli és megindító momentumait. A 2016-os riói olimpián és más világversenyeken lencsevégre kapott fotókon a verseny és a győzelem pillanataiban láthatják az érdeklődők a magyar parasportolókat. Az intézetben látható tárlat mellett Magyarország bemutatkozik egy tizenhat európai országgal közös paralimpiai kiállításon is, mely augusztus 18. és szeptember 6. között várja a közönséget a tokiói önkormányzat galériájában.

null

A kulturális intézet június közepétől hangolt az idei olimpiára az 1964-es olimpián szereplő magyar sportolók bemutatásával. A Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum közreműködésével rendezett kiállításon korabeli fotók és relikviák segítségével emlékeztettek a magyar csapat szereplésére. Az olimpiával párhuzamosan volt látható a MagyaRock című fotókiállítás az idén versenybe induló olimpikonokról, akiknek fotói látványos módon borították be a kulturális intézet épületét.