Metamorfózis

Dátum:  január 18. - március 31.
Helyszín:  Collegium Hungaricum Róma
Falconieri-palota Via Giulia, 1

Január 18-től látható online, és február 3-tól már élőben is megtekinthető a római Collegium Hungaricum „Metamorfózis” című kortárs művészeti kiállítása, amely az átalakulás különleges világát mutatja be. A kiállításról készült kisfilm segítségével virtuálisan is megtekinthetők az alkotások. 

Az olasz korlátozások enyhítésének köszönhetően február 3. - március 31. között a Falconeri -palota galériájában megtekinthető a Rómában élő Palásti Erzsébet, valamint Giuseppe Colacino és Giosuè Cannizzaro festőművészek alkotásait bemutató tárlat. A kiállításhoz kisfilm is készült, amelyben a kurátor, Francesca Pietracci személyesen kalauzolja körbe az érdeklődőket.

A római Collegium Hungaricum régi hagyományt folytat azzal, hogy magyar művészek mellett olasz alkotók bevonásával szervez tárlatot, lehetőséget adva a két ország közötti kulturális párbeszédre.
"A metamorfózis című kiállítás a változás témáját járja körül. Ez mindannyiunk számára aktuális hiszen a kihívásokkal teli nehéz év után új lendülettel, az újjászületés örömével szeretnénk átlépni egy új időszakba" –fogalmazott Kudar Gábor a római Collegium Hungaricum igazgatója, a kiállítás bemutató videójában.