Lucien Hervé kiállítás Pozsonyban

Dátum:  november 3. - december 2.
Helyszín:  Liszt Intézet - Magyar Kulturális Központ Pozsony
Štefánikova u. 1., Pozsony

Fény-Kép címmel Lucien Hervé munkáiból nyílik november 3-án kiállítás a pozsonyi Liszt Intézetben. 

A pozsonyi születésű világhírű fotográfus képei a Közép-Európai Fotográfusok Háza (SEDF) és a szentendrei Erdész Galéria & Design szervezésében kerülnek a közönség elé.

null

Lucien Hervé (szül. Elkán László) a világhírű magyar származású fotográfus elsősorban építészeti fotóival vált ismertté, de humán témájú és absztrakt fényképeiből is több kiállítást rendeztek Franciaországban és más külföldi helyszíneken. A pozsonyi tárlaton elsősorban építészeti és divatfotói lesznek láthatóak.

“Az építészet elemei a fény és az árnyék, a falak és a tér” – írta Le Corbusier, a modern építészet egyik nagy egyénisége 1923-ban. Le Corbusier és Hervé kiindulópontja közös volt ebben a tekintetben. Ugyanakkor, ahogy Erdész László kurátor is kiemeli, Hervé fotói nemcsak dokumentálják a fantasztikus épületeket, hanem művészi látásmódjukkal önálló alkotásokká is teszik azokat. Írásai és albumai magyar, francia és számos más nyelven jelentek meg. Munkáit megtalálhatjuk a legnagyobb francia, magyar és nemzetközi közgyűjteményekben.