Lassú élet. Radikális hétköznapok

Dátum:  szeptember 22. - október 29.
Helyszín:  Liszt Intézet Brüsszel
Treurenberg 10, 1000 Brüsszel

A Visegrádi Négyek kortárs művészeinek csoportos kiállításával nyitja az őszi kulturális évadot a Liszt Intézet Brüsszelben. A Ludwig Múzeummal közösen megrendezett Lassú élet. Radikális hétköznapok elnevezésű kiállítás megnyitóját több kísérőprogram színesíti.

A kiállítás a globális környezeti, gazdasági és társadalmi problémákhoz vezető környezetterhelő és kizsákmányoló gyakorlatokra hívja fel a figyelmet. A bemutatott művek több lehetséges választ mutatnak be a hulladékmentes háztartásvezetéstől és az önkéntes egyszerűségen át a növekedés nélküli gazdaság koncepciójáig.

részlet Diana Lelonek "Center for Living Things" című művéből

részlet Diana Lelonek "Center for Living Things" című művéből

A tárlaton kortárs magyar alkotók mellett a visegrádi országokból érkező egy-egy művész alkotása szerepel. A korábban a Ludwig Múzeumban bemutatott tágabb nemzetközi anyag helyett, a közönség a magyar V4 elnökség alkalmából egy módosított és a kiállítótérhez adaptált válogatást láthat Brüsszelben.

A szeptember 22-i megnyitó rendezvényen a kiállító művészek közül Szabó Eszter Ágnes és Syporca Whandal közös munkájukon, a Punk Konyha Fanzin – Kalóz kiadás mentén mutatják be, milyen is a gasztronómiai és kulturális kalózkodás, melyet Tóth Károly rotterdami magyar művész zenei performansza egészít ki. A rendezvényt a 12m2 - Jöjjünk le a falvédőről című műtárgy közösségi hímzési akciója keretezi Szabó Eszter Ágnes vezetésével.

A kiállítás a Ludwig Múzeum együttműködésével és a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával valósul meg.