Fotobloc: Közép-Európa fotókönyvekben

Kiállítás Vilniusban

Dátum:  július 30. - október 3.
Helyszín:  Nemzeti Művészeti Galéria
Vilnius, Konstitucijos pr. 22, LT-08105

Fotókönyvek segítségével ismerkedhetnek meg Közép-Európa történetével az érdeklődők a vilniusi Nemzeti Művészeti Galériában július végétől októberig látható „Fotobloc: Közép-Európa fotókönyvekben” c. nemzetközi kiállítás keretében.

A Közép-Európa elmúlt nyolcvan évének fontos fejezeteit bemutató tárlat albumokkal, művészkönyvekkel és propagandakiadványokkal illusztrálva tárja a látogatók elé Csehország, Észtország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Románia és Szlovákia történetét. A projekt lenyűgöző áttekintést nyújt mind a fotópublikációkról, a fényképészeti hagyományok történetéről és sajátosságairól, mind a bemutatott országok életéről. A látogatók megismerhetik belőle a közép-európai mindennapokat, valamint a politikai, kulturális és technológiai átalakulás korszakát.

A kiállításon megtekinthető Puklus Péter magyar művész „Kézikönyv a csillagokhoz” installációja is, mely a budapesti Ludwig Múzeum gyűjteményének része. Az esemény a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával jött létre.