A magyar tudományt bemutató kiállítás nyílt a São Paulo-i metróban

Dátum:  július 1. - július 31.
Helyszín:  Faria Lima metróállomás, São Paulo, Brazília

Az egyik legforgalmasabb São  Paulo-i metróállomáson rendezett kiállításon nyerhet betekintést a brazil közönség a magyar innováció eredményeibe és legfrissebb tudományos kezdeményezésekbe.  

A húsz elemből álló kiállítást úgy állították össze, hogy a közönség érdeklődését felkeltő, a múlt század közismert magyar találmányaira fókuszáló témák mellett bemutassa a közelmúlt hazai innovációit, tudományos kezdeményezéseit is. A legnépesebb brazil városban naponta többezer utazó ismerkedhet meg Magyarországgal és a magyar tudományos eredményekkel.

A program a São Paulo-i Főkonzulátus szervezésében a brazil ViaQuatro metrókoncesszió és a kiállításon megjelenő hazai szereplők együttműködésével valósul meg.

null

A kiállítás témái: a Magyar Tudományos Akadémia, a Zsolnay-féle eozin máz, a Ford T model, Asbóth Oszkár helikopterhez kapcsolódó kísérletei, a C-vitamin, a golyóstoll, a hologram, Neumann számítógép-tudomány terén elért eredményei, a Rubik kocka, a Litracon fényáteresztő beton, a Teqball sporteszköz, a Gömböc, a Femtonics 3D mikroszkóp, az Oncompass Medicine rákdiagnosztikai szoftvere, az Óbudai Egyetem MassVentil projektje, az mRNS alapú vakcinafejlesztési technológia Karikó Katalin nevéhez kapcsolódóan, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem által fejlesztett SMOG-1 kisműhold, valamint a Zalazone tesztpálya és az ELI-ALPS lézeres kutatóközpont.