25. Indiai EU Filmfesztivál

Dátum:  november 5. - november 30.
Helyszín:  Online
EUDEL

Az Európai Unió indiai képviselete (EUDEL) idén is megrendezi - jóllehet a Covid-19 járvány miatt online formában - hagyományos filmesztiválját, a tagállamokat 1-1 alkotás képviseli. A filmeket 2020. November 5-30 között lehet megtekinteni az EUDEL honlapján és a kapcsolódó internetes oldalakon keresztül, ingyenes regisztrációval.

Magyarország nevében Bogdán Árpád 2018-as alkotása, a Genezis kerül bemutatásra.

Bogdán Árpád filmje a bűn, a megtisztulás és az újjászületés drámája. A Genezis történetének középpontjában egy roma kisfiú áll, akinek gyerekkora drasztikusan véget ér, amikor egy brutális támadásban elveszíti a családját. A munkájába temetkező sikeres ügyvédnő felettese nyomására elvállalja a rasszista gyilkosságsorozat egyik vádlottjának védelmét. A nyomozás során megismerkedik az ügyben tannúként résztvevő kisfiúval, és ez a találkozás mindkettejük életét gyökeresen megváltoztatja. Egy titokzatos kamaszlány is belekeveredik az ügybe, amikor sötét titkok derülnek ki a szerelméről.

A bibliai eredettörténet a társadalom legkülönbözőbb rétegeiből érkező emberek sorsán keresztül elevenedik meg, útjaik sosem kereszteznék egymást, ám sorsuk mégis összefonódik ennek a tragikus bűnténynek az árnyékában.

A Genezis szereplői az egyetemes emberi értékek – az életbe vetett hit, a szolidaritás, a felelősség – mentén döntenek a sorsukról, így lehetőséget kapnak az újrakezdésre, egy új életre.