A V4 országok és Thaiföld a fenntartható fejlődési célokról tanácskoztak

null

2022. április 7-én ,,A V4-országok legjobb gyakorlatai a fenntarthatóbb jövőért” címmel a magyar elnökség rendezésében V4-es programot tartottak Bangkokban.

Az eseményt Dr. Sipos Sándor magyar nagykövet és Somrudee Poopornanake, a thaiföldi Külügyminisztérium Európai Ügyekért Felelős Főosztályának főigazgató-helyettese nyitotta meg. A V4 országok képviselői által tartott előadásokon a körkörös gazdaságról, az újrahasznosításról, a városok dekarbonizációjáról és klímasemlegességről hallhattak a résztvevők.

A programon részt vett Jaroslav Auxt szlovák nagykövet Szymon Tumielewicz, a lengyel Környezetvédelmi Minisztérium helyettes főigazgatója és Milos Kuzvart volt cseh környezetvédelmi miniszter. Magyarországot Kovács Péter, a Belügyminisztérium Vízgyűjtő-gazdálkodási Főosztályának vezetője képviselte, aki a magyar fenntartható vízügyi megoldásokról tartott előadást.

Az esemény a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) és a thaiföldi Asian Institute of Technology (AIT) egyetem közötti együttműködési megállapodás aláírásával zárult, melynek részeként a két intézmény többek között duális mester- és doktori víztudományi képzések kidolgozását kezdi meg.