MOME Alumni Jewellery

Dátum:  május 16. - május 27.
Időpont: 16:00
Helyszín:  Liszt Intézet Bukarest
Gina Patrichi 8, Bukarest, RO-010449
null

A Liszt Intézet – Magyar Kulturális Központ Bukarest folytatja az együttműködést a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) Design Intézetével, mely együttműködés eredményeként olyan kiállításokat valósítottunk meg a Romanian Design Week keretében, mint Mercedes Design (2017), Shapign Hungary (2017), Future Traditions (2018), Download Design (2018), Ülöke kiállítás (2019), Fashion&Textile (2019), olimpiai formaruhák (2020), MOME 33 fotó (2021). Idén intézetünk kiállítótereiben ékszerkiállítással jelentkezünk a Romanian Design Week, Design Go programjában.

null

A budapesti MOME Design Intézetében BA és MA képzésben folyik a Fém tárgyalkotás és Ékszertervezés és fémművesség szakokon kortárs ékszertervezés oktatás. A képzés fókuszában az ékszertervezés, a kortárs tervezői szemlélet, a design gondolkodás és a tradicionális mesterségbeli tudás átadása áll. A képzés során a hallgatók megtanulják, hogyan alkalmazható a személyes reflexió egyéni és társadalmi környezetben. A gyakorlati műhelymunkák során a hallgatók egyéni törekvései tervezői, alkotói karakterük fejlesztéséhez vezet.

null

Az oktatás során a hallgatók a kortárs szemléletetüket tradicionális szaktudással fejlesztik, a technológiai szakértelem, önálló márkaépítés, manufaktúraalapítás, korszerű alkotó műhelyek és műtermek kialakítása során. Továbbá tervezésmódszertani ismereteket szereznek, fenntartható tervezést tanulnak, innovatív anyagokat alkalmaznak munkáikban, követik a technológiai kutatások vívmányait.a

A kiállításban a MOME Design Intézetében végzett fémműves tervezők munkái közül láthat közönségünk egy válogatást, a kiállítás keretében olyan alkotókat mutatunk be, akiknek már van szakmai elismertségük, illetve tudásukat a MOME tanáraiként kamatoztatják.

null

Kiállító művészek:
Ádám Krisztián, Bajcsi-Nagy Balázs, Bíró Zsófia Gizella, Börcsök Anna, Dávid Attila Norbert, Égi Marcell, Fazekas Veronika, Fekete Fruzsi, Gera Noémi, Horányi Kinga, Huber Kinga, Jermakov Katalin, Kaintz Regina, Kecskés Orsolya, Király Fanni, Kocsor Eszter Sára, Kövér Dóra Rea, Laufer Miklós, Lőrincz Réka, Marosi László, Neuzer Zsófia, Stomfai Krisztina, Tengely Nóra, Tóth Zoltán, Varga Gergő, Vékony Fanni, Zalavári Fruzsina

A kiállítás kurátora: Kecskés Orsolya, ékszertervező

A kiállítás május 27-ig látogatható.

null