UGRÁS A JÖVŐBE! - Kreatív alkotói pályázat fiataloknak

null

Tervezd te a jövőt!

Hogyan képzeled el a világot 20 év múlva? Mesterséges intelligencia, környezeti változások, idegen létformák... Vajon pozitív vagy negatív irányba változik a világ? Utópia vagy disztópia vár ránk? Milyen lesz az élet a jövő sulijában? Milyen eszközök segíthetik a jövőben a tanulást és az oktatást? Milyen szakmákban dolgoznak majd az emberek 20 év múlva? Hogyan változik meg környezetünk? És vajon hogyan hat ez majd például a szünidő eltöltésére?

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) kreatív pályázatot hirdet, amelyre olyan 7-10. osztályos, magyarországi és határon túli tanulókból álló csapatok jelentkezését várják, akik megosztják a jövőről alkotott elképzeléseiket. Legyen szó akár rajzról, kisfilmről, fotókról, írásról vagy 3D makettekről, melyek az iskolai élethez és a szünidőhöz kapcsolódó, jövőről szóló kreatív ötleteket mutatják be. Célunk, hogy megmutassuk, csak egy jó gondolat kérdése és bárkiből lehet designer vagy jövőkutató!

PÁLYAMUNKÁK

A pályázatra a csapatok 2021. február 1-től regisztrálhatnak. A felhívásra készített pályázati anyagokat egészen április 25-ig fogadjuk. Az alkotások készülhetnek hagyományos, analóg vagy digitális eszközökkel, de akár a kettő ötvözésével is. Az első fordulón továbbjutott csapatok saját alkotásaikat egy MOME designer oktató és egy hallgatósegítségével fejleszthetik tovább.

Mivel lehet nevezni?

hagyományos, analóg: kreatív rajz-festés, kollázs, hajtogatás, makett építés
digitális: film, fotósorozat, animáció, gif, digitális kollázs, 3D számítógépes modell, kreatív alkotó applikáció
a kettő ötvözése: 3D nyomtatás, videóhoz, fotóhoz készített díszlet, terepasztal, stb.
A formai követelményekre vonatkozó részletes információkat az MOME oldalának alján, a pályamunkák leírásában találhatók.

A beérkezett pályamunkákat mindkét fordulóban neves szakemberekből álló zsűri értékeli.

JELENTKEZÉS

2021. február 1. és 28. között 2-5 főből álló csapatok jelentkezését várják.

Mivel csapatmunkáról van szó, itt a lehetőség, hogy különböző tudású és érdeklődési körű diákok álljanak össze, ötleteljenek közösen, és mindenki azt adja bele, amit szeret és amiben jó - legyen az a tervezés, rajzolás, fotózás, filmezés vagy az írás. A csapatok munkáját támogathatja egy felnőtt segítő, aki lehet pedagógus, családtag, ismerős.

A regisztrációt követően a csapatok egy online felkészítő programon vehetnek részt, amely segítséget nyújt a pályamunkák elkészítéséhez.

A pályázaton való részvétel regisztrációhoz kötött! A jelentkezés részletes feltételei az oldal alján, a Részletes pályázati tájékoztató címszó alatt találhatók.

A pályázati regisztráció az alábbi linkekeken érhető el:

Regisztráció a csapatoknak

Regisztráció a felnőtt segítőknek

(egy felnőtt segítő több csapatot is támogathat, ebben az esetben minden általa kísért csoport külön regisztrációja szükséges)

A kérdéseket és észrevételeket az alábbi e-mail-címre küldjék: info.ugras@mome.hu

LEGFONTOSABB IDŐPONTOK

Regisztráció: 2021. február 1-28.

Online felkészítő program: 2021. március 19.

Pályamunkák feltöltése: 2021. április 25.

1. forduló eredményhirdetés: 2021. május 7.

2. forduló workshop: 2021. június 7-11.

2. forduló eredményhirdetés: 2021. június 11.