i-Portunus pályázatot zenészek, zeneszerzők és énekesek részére

null

A Veszprém-Balaton 2023 és az ausztriai Salzkammergut 2024, Európa Kulturális Fővárosa címet viselő városok közösen ajánlják az i-Portunus pályázatot zenészek, zeneszerzők és énekesek részére, lehetségesen klasszikus, jazz és népzenei területen, egy jövőbeli közös együttműködés céljából.

Kiknek a jelentkezését várják? – Zenei területről egyénileg vagy csoportosan (max.5 fő), 18 éven felüliek, bármilyen iskolai végzettséggel rendelkezők, akár kezdő művészekét is

Az együttműködés célja: nemzetközi együttműködés, alkotói rezidencia, szakmai fejlődést megcélzó tevékenység
Megvalósítás: 2021. június 1. – november 30.
Időtartam: 7-60 nap
Max. pályázható egyéni támogatás: 3000EUR
Beadási határidő: 2021. február 28.

A pályázati kiírás lehetőséget nyújt a művészeknek, hogy a legfeljebb 60 nap keretében több állomáshelyre is utazhassanak. A Veszprém-Balaton 2023 és Salzkammergut 2024 EKF városok az i-Portunus pályázathoz kapcsolódva felkínálják a művészeknek a lehetőséget, hogy megtapasztalhassák az Európa Kulturális Fővárosa címet elnyert városok légkörét, ebben alkothassanak és adhassanak elő.

Figyelem: A pályázatot közvetlenül az i-Portunus portálon kell benyújtani.
Bővebb információ

A két EKF város előzetesen egy együttműködési szándéknyilatkozatot tud biztosítani és a majd nyertes pályázóknak a következő lehetőségeket kínálják, természetesen az aktuális COVID-19 járványhelyzetet figyelembe véve:

Veszprém-Balaton2023:
Koncertek és workshopok szervezése helyi intézményekkel és iskolákkal együttműködésben az UNESCO címet viselő zene városában, Veszprémben, és a balatoni régióban
Városi és régióbeli zenészekkel való összekapcsolás további együttműködés céljából
Ingyenes szálláslehetőség Veszprémben max. 5 fő részére

Salzkammergut2024:
Bad Ischl-i és régióbeli zenészekkel és koncertszervezőkkel összekapcsolás további együttműködés céljából
Kapcsolattartó a Veszprém-Balaton2023 és Salzkammergut2024 részéről: julia.bucz@veszprembalaton2023.hu