Magyar filmeket díjaztak Brüsszelben

Madarász Isti és Deák Kristóf is elismeréssel távozhatott a Brüsszeli Nemzetközi Fantasztikus Film Fesztiválról.

41. alkalommal rendezték meg a Brüsszeli Nemzetközi Fantasztikus Film Fesztivált, amely elsősorban a horror, thriller, fantasy és sci-fi filmek előtt tiszteleg, díjazva a műfaj legjobb alkotásait.

Az idei rendezvényen két magyar filmet is díjazott a zsűri:
Madarász Isti Átjáróház című fantasztikus-romantikus filmje a legjobb európai alkotásnak járó Ezüst Méliès-díjat, míg a legjobb thrillernek járó Fekete Holló elismerést Deák Kristóf Az unoka című munkája nyerte el.

Az Átjáróház története szerint a hullaházban dolgozó Krisztián holtan látja viszont nemrég megismert szerelmét, ezért elhatározza, hogy megmenti a lányt a túlvilág gonosz boncmesterétől és visszahozza őt az élők közé. A film a Nemzeti Filmintézet támogatásával a FocusFox gyártásában készült. A főszerepeket Rujder Vivien, Bárnai Péter, Kulka János és Kútvölgyi Erzsébet alakítja.

Az Oscar-díjas Mindenki című rövidfilmet jegyző Deák Kristóf első mozifilmje, Az unoka főhőse egy szelíd, illedelmes irodista fiú, Rudi, aki úgy dönt, saját maga szolgáltat igazságot, miután imádott nagyapja egy lelketlen csalás áldozata lesz. A nyomozásban segítségére siet rátermett kolléganője, valamint a csalók korábbi áldozatai is. A film film főszerepeiben Blahó Gergő, Jordán Tamás, Jászberényi Gábor, Pogány Judit és Döbrösi Laura láthatók.

A Nemzeti Filmintézet közleménye emlékeztet arra is, hogy a nemzetközi versenyprogram Ezüst Holló díját elnyerő Infinity Pool című Brandon Cronenberg-filmet részben Magyarországon forgatták.

 

Forrás