A Brüsszeli Tanoda és Fejlesztőház nyári táborai

Kedves Szülők, Gyerekek! Ezen a nyáron is új tematikával várja a Brüsszeli Tanoda és Fejlesztőház a táborosaikat! Olyan témákat választottak, amelyek segítségével a gyerekek a felszabadult szórakozáson, a közösségi élményeken túl játékos keretek között fejlődnek, gazdagodnak és hasznos ismeretekre tehetnek szert. A témák felépítésénel figyeltek arra is, hogy minden korosztály megtalálja a számára érdekes tevékenységet.

Regisztráció: brusszelitanoda@gmail.com

Zöld Pont

Zöld Pont

Zöld Pont

Első turnusban (július 3-7. között) a Zöld Pont környezet- és természetvédelmi táborba várnak minden kisebb-nagyobb gyereket, hogy játékos formában, meséken és kreatív természetbarát programokon keresztül ismerkedjenek a témával. A táborosoknak jó eredményük elismeréseként sok zöld pontot szeretnének kiosztani a záró nap vidám feladatokban bővelkedő akadályversenyén!

Mi vár rátok? Zero waste kézműves foglalkozás keretében társasjátékot és környezetbarát tisztítószert készítetek, emellett interaktív mesefoglalkozások, kirándulás és szabadtéri játékok váltogatják majd egymást! A Mesés természet ökomese-gyűjtemény történetei, a növény- és állatvilág (mint a sün, katica, vakond, pitypang, tündérkert virágai) kedves szereplőinek segítségével játszva sajátíthatjátok el a környezettudatos szemléletet. "A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön." (David Brower)

A Zöld Pont tábort új mesékkel és kreatív tevékenységekkel július 24-28. között is meghirdetik azokra a belga iskolásokra gondolva, akik az első turnus idején még az iskolapadot koptatják.

Vadnyugati kalandtábor

Vadnyugati kalandtábor

Vadnyugati kalandtábor

A második turnusban (július 10-15.) a Vadnyugat világát elevenítik fel a taborozók segítségével! Lehetsz cowboy, cowgirl, indián, seriff, bandita, aranybányász vagy akár vándorfényképész! Az indiánok sátor építésével, fejdísz készítésével és arcfestéssel változnak át bennszülötté, a városiak a helyi szalonban kártyázással és ügyességi feladatokkal (pl. patkódobás, célbalövés, lasszóvetés) múlathatják az időt, míg a szerencsevadászok az aranymosás technikáját tökéletesíthetik. Amikor a rangerek hírét veszik, hogy a veszélyes, körözött banditák kirabolták az aranyvonatot, nyomolvasási tudásukat bevetve az elrabolt arany nyomába erednek. A sikeres kincsvadászatot egy igazi vadnyugati hangulatú táncpartival ünnepelhatitek meg!

Mesebolt

Mesebolt

Mesebolt

A harmadik héten (július 18-22.) kitárul a Mesebolt tábor ajtaja! "Gyertek, gyertek játsszunk együtt, vár a deszka, dobogó/ játszani és együtt lenni majd meglátod, milyen jó/ Száll a mese, száll az ének, add hozzá a szivedet/együtt sír a fabábuval, és a végén jót nevet!" Talán emlékeztek is erre a dalra? A bábkészítő és mesetábor résztvevői kipróbálhatják a különféle bábtechnikákat (pl. kesztyűsbáb, marionett, pálcás báb, árnyszház, bunraku) és a közös meséhez a bábokat közösen készíthetitek el! Mesélni is fognak a gyerekeknek, nem is akárhogyan: a papírszínház, azaz a kamishibai módszerével elevenítik meg a szebbnél szebb történeteket! A záró bábelőadást változatos dramatikus játékokkal készítik elő. Előzetes tapasztalat nem szükséges, várnak minden kreatívkodást, alkotást, meséket szerető gyereket!

Nyárzáró tábor

Nyárzáró tábor

Nyárzáró tábor

A táborok utolsó, nyárbúcsúztató turnusában (augusztus 28-szeptember 1., hosszabbítható szeptember 5-ig) idézik fel közösen a nyár vidám pillanatait. Pihenés, játék és közös alkotás a szünet utolsó napjaiban. A házi jégnyalókával megédesítik a napokat, a vízicsatával pedig emlékezetessé teszik a záró pikniket. Nyári témájú kézműves ötletekkel, vidám fabulákkal, zenés programmal gyűjthettek lendületet az iskolakezdésre!

A Tanoda csapata bízik abban, hogy mindenki talál kedvére való programot a fenti kínálatból!