World without scale - Hullan Zsuzsa fotókiállítása

Dátum:  szeptember 15. - október 6.
Időpont: 17:00
Helyszín:  Liszt Intézet, Brüsszel
Treurenberg 10, 1000 Brüsszel
null

"Hullan Zsuzsa remek fotói átlépnek határokat. Ő víziókat álmodik és tesz valóságossá. Valahonnan, megindul az áradat csendesen, hangosan, haragosan, színesen. Amikor remek képeit nézem, megerősödik hitem az ősi erőben, a jövőben, és velünk nevet a Föld."

Keleti Éva
Kossuth-díjas fotográfus

"A fotózás a közelmúltig be nem teljesült szerelem volt az életemben, amikor azonban szabad utat kapott, mindent elsöprő szenvedéllyé vált, ugyanis van bennem egy nagy adag fanatizmus. Minden, ami a vizuális történetmeséléssel kapcsolatos érdekel, inspirál és új utakra visz. Szeretek szemlélődni, figyelni, átadni magam az engem körülvevő világnak, elveszni apró részletekben, befogni hatalmas tereket. Szeretem megragadni az idő múlásának szépségét, a diszharmóniában megkeresni a harmóniát, az emberben azt, ami esszenciális. Bármerre járok, csodákba, megörökítésre kívánkozó témákba botlok. Minden képem egy olyan történet, amit én kezdek el mesélni, és remélem, hogy a néző lelkében fejeződik be.

A Vígszínház társulatának Aase díjjal és a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszttel kitüntetett tagja vagyok, és a közelmúltig a színészet töltötte ki a napjaimat. A fotózás, mint szenvedély régóta jelen van az életemben, és az utóbbi években egyre fontosabbá vált számomra, mint önkifejezési forma. A munkáimból 2019-ben Budapesten megnyílt első önálló kiállításom anyagát Magyarországon több nagyvárosban is sikerrel mutatták be. Több fotómat - Keleti Éva Kossuth Díjas fotóművész ajánlásával - a Premier magazin és a National Geographic is publikálta. 2020-ban egy országosan meghirdetett fotópályázaton két képem első helyezést ért el. Második, tematikus, 2021 őszén Keleti Éva mentorálásával létrejött, Az enyészet szépsége című kiállításom Budapesten két helyszínen, a MÚOSZ Székházban és az Aranytíz Kultúrházban volt látható. A teljes anyag áprilisban a Veszprémi Petőfi Színházban szerepelt, a továbbiakban az ország nagyvárosaiban kerül majd bemutatásra. Ebből a kollekcióból egy válogatás jelen volt a 2022-es tavaszi Art&Antique Kiállítás és Vásáron a Bálnában. 2022-ben három képemet is beválogatták egy zsűrizett nemzetközi kiállítás anyagai közé. A 40. Magyar Sajtófotó pályázaton Barátnők című fotóm megnyerte a Mindennapi élet egyéni kategória első díját." 

Hullan Zsuzsa

"A zene az egyik legösztönösebb önkifejezési forma számomra, akár improvizálok, akár gondosan felépített dallamokat írok. A kiállított képeket nézve földöntúli tájak, új dimenziók elevenednek meg előttem, ezeknek a világoknak a hangjait szeretném megszólaltatni a megnyitón." Benei Dániel, gitár 

A fotói megvásárolhatók, a részletekért látogasson el Hullan Zsuzsa honlapján.

A kiállítás kurátora Várszegi Vera.