Triangle - Engelmann Péter filmje a BIFFF-en

Dátum:  szeptember 2. - szeptember 5.
Időpont: 20:30
Helyszín:  Brussels Expo - Ciné 3 Heysel
Pl. de Belgique 1, 1020 Bruxelles
null

A filmet íróként, rendezőként, producerként és vágóként is jegyző, korábban pszichológiai tanulmányokat is folytató Engelmann Péter 2015-ben készítette el első kisjátékfilmjét, a #HELP címet viselő, a fiatalokat és az őket beszippantó pszeudovalóságot középpontba állító szatirikus thrillert. A többek között az Oscar-kvalifikációs Durban International Film Festival versenyprogramjába is meghívott diákfilm számos magyar és külföldi díjat, jelölést tudhat maga mögött.
A főszerepben Vetlényi Lili, Kovács S. József és Gaál Dániel, mellékszerepben Kovács Lilla, György Zoltán Dávid és Bazsányi Simon láthatók.

Mikor szólítottál meg utoljára egy idegent?

Ezt a kérdést teszi fel Engelmann Péter diplomafilmje, melyben három idegen pszichológiai kísérletére összpontosít. Két férfi és egy nő találkozik, és elkezdenek beszélgetni Arthur Aron 36 kérdéses pszichológiai kísérlete alapján. A pszichológus célja eredetileg az volt, hogy kísérleti úton vizsgálhassa a folyamatot, ahogy két ember közel kerül egymáshoz. Vajon megismerik ezalatt egymást, mi lesz a sorsuk? Pszeudo-dokumentumfilmet látunk, sci-fit, drámát vagy thrillert? A Triangle a nézőt egészen a film végéig bizonytalanságban tartja.

Az angol–magyar koprodukcióban készült diplomafilm, amelyet Engelmann Péter az Arts University Bournemouth végzős diákjaként forgatott itthon magyar nyelven, nem először kelt nemzetközi érdeklődést: korábban már az egyetem indította a diák Oscarért, a világpremierje pedig a brit The Shortest Nights-on volt, mely BIFA-kvalifikációs fesztivál révén utat nyitott a filmnek az idei British Independent Film Awards felé.

Triangle / Peter Engelmann / 20’ / Hungary / 2021 / Cast : Lili Vetlényi, József S. Kovács, Dániel Gaál /

Jegyvásárlás ITT!