The Future of Living konferencia Dávida Eszter részvételével

Dátum:  október 19. - október 20.
Helyszín:  BOZAR Studio
Rue Ravenstein 23, 1000 Brüsszel

Élet a mesterséges intelligenciával, legközelebbi szomszédunkkal

Dávida Eszter a magyar vendégelőadója a Bozarban zajló Future of Living kétnapos szimpóziumnak. Az esemény a mesterséges intelligencia jövőjére fókuszál, és annak az életkörnyezetünkre, városainkra, közösségeinkre és kultúránkra gyakorolt ​​hatására - egy olyan jövőre, amelyben a mesterséges intelligencia, az AI a „legközelebbi szomszédunk” lesz. A EUNIC Brüsszel és partnerei által szervezett esemény kurátorai Jurij Krpan és Pau Waelder. Az szimpózium kutatókat, vállalkozókat, kreatív alkotókat és művészeket fog össze, akik a mesterséges intelligenciával kapcsolatos szakértelmüket osztják meg a résztvevőkkel, olyan témákban, mint az AI és a kreativitás a művészetekben, és az AI-val való együttélés jövője.

Ezen kívül „Hack-à-deux” címmel hackathon is megrendezésre kerül, melynek témája: Élet a mesterséges intelligenciával, legközelebbi szomszédunkkal. A hackathon egy kreatív maraton, amelyen két művész három kutatóval, tudóssal, mérnökkel vagy kurátorral társul, hogy 48 órán belül válaszoljon egy tényleges kihívásra, amely életünk jövőjével foglalkozik. A hackathon eredményeit a szimpózium végén, az utolsó panel során mutatják be a nyilvánosságnak.

Ön is aktívan részt vehet a Future of Living című szimpóziumon. A www.thefutureofliving.eu weboldalon egy barátságos mesterséges intelligencia meghívja Önt, hogy vegyen részt egy beszélgetésben, és ossza meg a mesterséges intelligencia jövőjével kapcsolatos személyes elvárásait és félelmeit. Az Ön hozzájárulása, a kétnapos eseményen résztvevő szakértők gondolatai mellett, egy nyílt dokumentum kidolgozásához és terjesztéséhez szolgál alapul, amely iránymutatásokat javasol a mesterséges intelligencia fejlesztésére az Európai Unióban.

Dávida Eszter október 20 -án vesz részt a NEAREST NEIGHBOUR: The future of living with AI panelben (Legközelebbi szomszéd: A mesterséges intelligenciával való élet jövője).

null

Dávida Eszter építész és projekt menedzser, a BME Építészmérnöki Karán végzett 2016-ban. Az építészeten túl érdeklődése központjában az aktivizmus, önkéntes csoportok dinamikája, közösségépítés és a helyi értékekre épülő módszertan kutatás áll. Részt vett több 'alulról építkező' kezdeményezés alapításában melyek a kortárs építészettel összefüggő edukációs, város és design kérdésekre fókuszál, amiben több mint 10 éves tapasztalata van. 2007 óta a KÉK tagja, jelenleg a Pecha Kucha Night Budapest prezentációs eseménysorozat és a DANUrB (Interreg - Danube Urban Brand) program vezetője. E mellett építészként dolgozik városléptékű tervezési és stratégiai projektekben. 2021 -ben az Új európai magas szintű kerekasztal - egy európai interdiszciplináris szakértőkből álló független bizottság tagja lett.

 

Hallgassa meg itt angolul Dávida Eszter gondolatait a mesterséges intelligenciáról:

Tudjon meg többet a Future of Living projektről és lépjen kapcsolatba a barátságos AI-val: https://www.thefutureofliving.eu/