ÚJ IDŐPONT - Pilinszky 100 - Oberfrank Pál előadása

Dátum:  november 30.
Időpont: 18:00
Helyszín:  online
null

Az esemény november 30-án kerül megrendezésre online!

ONLINE SZÍNHÁZI PREMIER

"Amiként kezdtem, végig az maradtam.
Ahogyan kezdtem, mindvégig azt csinálom."

Oberfrank Pál, Jászai Mari-díjas színművész és rendező, és Lázár Balázs, színművész közösen idézik meg a huszadik század egyik legjelentősebb magyar költőjének, Pilinszky Jánosnak az alakját. A költő születésének 100. évfordulója alkalmából egyedi és semmihez nem hasonlítható művei szólalnak meg, melyeket a vele készült portréfilm részletei kísérnek. A verseket, prózai műveket és életrajzi vallomásokat magyarul, angolul és franciául hallhatja a közönség.


Az esemény a Veszprém TV-vel együttműködésben valósul meg.

"Pilinszky János a XX. századi magyar lírai költészet egyik legtitokzatosabb alakja. Szikár verseiben meghökkentő egyszerűséggel ragadja meg az élet legdrámaibb pillanatait. Kegyetlen őszinteséggel megfogalmazott, lelkileg lecsupaszított, vallomásos, végletes pillanatokat megragadó sorai az Istent, a végső értelmet keresik minden idegszállal, miközben valamiféle angyali és gyermeki tisztaság áraszt el mindent. Az életmű bemutatása lehetetlen, de egy-egy mozaikrészlet talán közelebb visz hozzá és önmagunkhoz, és így az Isten felé vezető úton is jelenthet néhány lépést mindannyiunk számára."

Oberfrank Pál Jászai Mari-díjas magyar színművész, színházigazgató, érdemes művész. 1964-ben született Budapesten. A Nemzeti Színház stúdiósa volt Bodnár László utolsó tanítási évében. 1987-ben sikeresen felvételizett a Színház- és Filmművészeti Főiskolára Marton László színészosztályába, ahol 1991-ben szerzett diplomát. 1991–2008 között a Vígszínház tagja volt, azóta szabadúszóként dolgozik. 2010 óta a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója, a Vidéki Színházigazgatók Egyesületének elnöke és a Magyar Teátrumi Társaság alelnöke.