Online Zeneovi Laposa Julcsival

Dátum:  április 28.
Időpont: 15:00
Helyszín:  Online
Laposa Julcsi

Laposa Julcsi

Online Zeneovi Laposa Julcsival
(4-10 éveseknek)
Julcsi egy különleges népzenei utazásra hívja óvodás és kisiskolás korú gyermekközönségét. Előadásában különböző népi hangszerek, ritmus-zajkeltő eszközök segítségével ismerteti meg a magyar népzenei anyanyelv alapjait. A foglalkozás ideje alatt, a rendkívül gazdag kárpát-medencei népzenei kincsből merítve a tavaszi évszakhoz kötődő szokásdalokat, mondókákat tanulnak meg a résztvevők.

Az online zeneovira 2021. április 28-án 17 órától kerül sor. A foglalkozás időtartama 45 perc.

A programra Zoom-on kerül sor.
A linket a regisztráció után küldjük el e-mailben.
Regisztráció: ITT!

”Nekem a népzene az a miliő, amelyben önmagam is megtaláltam. Minden élethelyzetre, örömre, bánatra, de sokkal összetettebb érzésekre is van egy éppen megfelelő, egy éppen odaillő dal, ami segít elmerengeni és továbblépni. Számomra a zenegyógyír. A népdalok pedig hatványozottan azok. Minden állapotban igazul szólnak, általuk magamhozt érek, és szeretném ezt a környezetemnek is megadni.”

Bemutatkozás
„Már másfél évesen nagyon szépen dúdolgatott, aztán jött a balett, néptánc, klasszikus, majd népi hegedű, végül pedig az ének. Népzenekarával egy évtizede muzsikál, Aranypáva Nagydíjas, Magyarországon ő az első, aki zenei mediátor diplomát szerzett: Párizsban, a Sorbonne-on érdemelte ki.” – Seres Péter írása: Prémium magazin, Zala megye, magazinja 2017/2.
Laposa Julianna zenei tanulmányait 7 évesen kezdte furulyán majd 1 év után klasszikus hegedűre váltott. Klasszikus zenei tanulmányainak hegedű tanára Pék Matild. Első népzenei élménye egy franciaországi néptáncturnéhoz kapcsolódik 2007-ben, ahol annyira megtetszett neki az élő népzene és az együttzenélés öröme, hogy a turné után népi hegedűre iratkozott be a zalaegerszegi Pálóczi Horváth Ádám zeneiskolába, ifj. HorváthKároly segítségével.
2010-ben, a Mindszenty József Gimnázium francia tagozatán sikeres érettségit tettem, innen egyenes út vezetett a Pázmány Péter Katolikus Egyetem BTK romanisztika-francia szakára, ahol három év után megszereztem az alapdiplomát majd egy évvel később a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kultúramenedzsment képzésén posztgraduális diplomát szereztem. A budapesti egyetemi évek után nyílt lehetőségem előbb Ljubljanában két szemeszteren keresztül mesterképzési tanulmányokat folytatni a francia-olasz tanszék hallgatójaként, valamit ekkor fogalmazódott meg bennem, hogy francia nyelvterületen is szívesen tanulnék még. 2015-ben elnyertem a Francia Intézet Campus France ösztöndíját, amelynek köszönhetően egy évet Párizsban tanulhattam, a Sorbonne egyetem kultúraközvetítés – zenei mediáció mesterképzésén. 2016 szeptemberében sikeres államvizsgát tettem. Majd 2017-ben a PPKE BTK Francia kultúra, irodalom és nyelv diszciplináris szakon megszereztem a francia bölcsész mester diplomát is.
Az elmúlt években több külföldi intézménynél szerzeztem szakmai gyakorlatot, mint például a brüsszeli Európa Parlament, a párizsi Magyar Intézet és a ljubljanai Magyar Nagykövetség.
Mediátorként nemcsak a zene szeretetének, de a kultúra egészének, a hagyományoknak a közvetítését is nagyon fontosnak tartom.