Mysterium Alexander Skryabin

Dátum:  március 16.
Időpont: 19:00
Helyszín:  Henry Le Boeuf Hall
1000 Brüsszel, Rue Ravenstein 23

PROGRAM

Dátum: 2018. Március 16., péntek, 20:00

Misztérium - Alexander Skryabin

A Klarafesztivál kezdeményezése alkalmából a Magyar Rádió Énekkara és orosz szólisták (Alexander Ghindin - zongora, Nadezhda Gulitskaya - szoprán) egy közös koncert során újrateremtik Scriabin Misztériumát. Scriabin befejezetlen mesterműve lenyűgöző kompozíció, mely minden érzékünkre hatással van.

Dátum: 2018. Március 16., péntek, 20:00

A kórusról:

A Magyar Rádió Énekkara 1950-ben alakult. Repertoárja felöleli a klasszikus kórusmuzsika minden területét, beleértve az a cappella kórusműveket éppúgy, mint, az opera- és oratóriumirodalom remekműveit a reneszánsztól napjainkig. Koncertjein a klasszikus és kortárs zeneszerzők művei egyaránt szerepelnek.

Az 1997-ben, Solti Györggyel és a Berlini Filharmonikusokkal rögzített Kodály- és Bartók művekből álló CD-t a klasszikus zenei kategórában Grammy-díjra jelölték. A Budapesti Fesztiválzenekar és az MR Énekkar közös felvétele, amelyen Mahler II. szimfóniája hallható, elnyerte a 2007-es Gramophone-díjat. 1985-ben a kórust magas színvonalú művészi tevékenységéért Bartók–Pásztory Díjjal tüntették ki.

Rangos nemzetközi fesztiválok rendszeres meghívottja.

Helyszín

Henry Le Boeuf Hall

Rue Ravenstein 23

1000 Brüsszel