MTPA Visibility: Szolgáltatói szektor a magyar rendezvényiparban

Dátum:  október 25.
Időpont: 16:00
Helyszín:  Liszt Intézet Brüsszel
Treurenberg 10, 1000 Brüsszel
null

Egy profi alapokon nyugvó ökoszisztéma: bemutatkozik a magyar rendezvényipar

A Magyar Turisztikai Program Alapítvány (MTPA) a brüsszeli Liszt Intézettel közösen új programsorozatot indít a magyar rendezvényipar nemzetközi láthatóságának elősegítésére. A Visibility eseményeire idén két alkalommal látogathatnak el az érdeklődők, elsőként október 25-én a szolgáltatói szektor bemutatójára várják a belga piac képviselőit, rendezvényeket és szolgáltatókat egyaránt.

A Magyar Turisztikai Program Alapítvány azért jött létre, hogy szakmai megújulást hozzon Magyarország rendezvényiparának. Az alapítók széles körű szakmai tapasztalatát felhasználva olyan ökoszisztéma kidolgozása érdekében fogtak össze, amelynek segítségével a magyar kulturális-, üzleti-, sport-, és egyéb rendezvények egy professzionális közös alaphoz nyúlhatnak. A cél egyértelmű: közös szabályozási kerettel, európai színvonalú rendezvényipari képzésekkel és utánpótlásneveléssel olyan szolgáltatási és eseményszintű palettát kínálni, amely nemcsak a lebonyolításban mutatkozik meg, hanem sokszínű, mégis minden elemében vonzó portfóliót is mutat a nemzetközi piac felé.

Az MTPA Visibility programja a magyar rendezvényiparnak biztosít nemzetközi láthatóságot, illetve bemutatkozási lehetőséget teremt a szakma olyan hazai szereplői számára, akiknek egyértelműen van Magyarországon kívül is kapcsolata, jelenléte vagy egyértelmű törekvése a terjeszkedésre, illetve szeretnék hazai szolgáltatásukat külföldön is promótálni, új ügyfélkör felé nyitni.

Az első esemény a brüsszeli Liszt Intézetben valósul meg október 25-én. Ez a program a magyar rendezvényszektort a szolgáltatók szempontjából tematizálja, és bemutatja a hazai szakma egymásra támaszkodó ökoszisztémáját. A programra elsősorban a szakmai partnereket várják, hiszen a látogatók konkrét esettanulmányokon keresztül nyerhetnek betekintést a magyar piac működésére, és közösen találhatják meg a további együttműködés és fejlődés alapjait. A rendezvénytechnikai szektor működéséről Fazakas János, a Visual Europe Group képviselője tart előadást. A technikai háttér keveset ér profi helyszínek és rendezvényszervezők nélkül, ezt a területet Kenderesy Nadin, az Eventrend Group központi ügyfélkapcsolati igazgatója mutatja be. A ticketing és a beléptetés, valamint a készpénzmentes lebonyolítás infrastruktúrájáról pedig a legnagyobb hazai független szolgáltató, a TIXA ügyvezetője, Varga Balázs prezentál.
A belga rendezvényipar szereplői közül kifejezetten várják a szervezők azokat a résztvevőket, akik Magyarországot mint új célországot be tudják illeszteni piacnyitási terveikbe, exportstratégiájukba.

A Visibility ingyenesen látogatható, de regisztrációköteles.

Előadást tartanak:
Fazakas János, Visual Europe Group
Varga Balázs, TIXA Hungary
Kenderesy Nadin, Eventrend Group
A program zárásaként koncertet ad a fiatal énekes-dalszerző boebeck.

null

MTPA