Élő Történelem – Mi sem tudjuk, mi történt 500 éve

A Momentán Társulat előadása

Dátum:  november 21.
Időpont: 18:00
Helyszín:  Liszt Intézet Brüsszel
Treurenberg 10, 1000
A Momentán Társulat, Kapolcs, 2022 - (c) Csobay Bence

A Momentán Társulat, Kapolcs, 2022 - (c) Csobay Bence

Főszerepben a magyar és a világtörténelem jeles alakjai és nagy pillanatai: Katona Csaba történész, az MTA Történettudományi Intézet tudományos munkatársa mindent átfogó történelmi tudással és szórakoztató személyiségével színesíti és mélyíti az előadást, a Momentán Társulat pedig az improvizáció eszközével feltárja a közismert történelmi események hátterét. A könnyed, szellemes, ugyanakkor valódi mélységeket és megrendítő érzelmeket bemutató előadáson történelmi hőseink sorsfordító pillanatait új szemszögből láthatjuk és érthetjük meg.

Történelem, improvizáció, humor. 

A Momentán Társulat - improvizációs színház egy baráti közösség tagjaiból alakult. 2003-ban tartották első improvizációs estjüket. Azóta több mint 2500 előadást játszottak.

Előadásaik a személyesség, a kapcsolódás és a humor révén valódi közösségi élményt nyújtanak. Az improvizáció számukra nemcsak színházi forma, hanem világszemlélet: figyelemre és a pillanat megélésére tanít. Ezért az impró eszköztárát előadásaikon túl, alkalmazott formában is használják: rendszeresen tartanak imprókurzusokat, workshopokat és céges tréningeket.

A társulatot mára egy közel harminc fős csapat veszi körül, vendégművészek, tanítványok, stábtagok és mindazok, akik hisznek az improvizáció és a Momentán-életérzés közösségszervező erejében. 2010 óta saját színházat üzemeltetnek IMPRÓ néven, Budapest szívében, az Ó utcában.