Meseceruza: Modern mese klasszikus szereplőkkel

Nyul-Donka Balázs meséje, Nyul-Donka Judit rajzaival.

Dátum:  február 10.
Helyszín:  Online

Virtuális író-olvasó találkozó Nyul-Donka Balázzsal és Nyul-Donka Judittal.
Az online könyvbemutatóra 2021. február 10-én 18 órától, Zoomon kerül sor.
Az eseményhez az alábbi linken lehet csatlakozni.
A találkozó Facebookon is követhető lesz.

null

A Meseceruza eredetileg színpadi műnek készült, és a brüsszeli magyar Château - Vár - Castle Színtársulat adta elő az arcFAM Egyesület szervezésében, 2014-ben. Balázs írta és rendezte a mesejátékot, Judit pedig - a kreatív stáb tagjaként - a kellékekkel és a jelmezekkel foglalkozott és bábokat is készített, melyek kiegészítették a színészek játékát.
Az eltelt évek alatt többször felmerült bennük az ötlet, hogy könyv alakban is elkészítsék a Meseceruzát. Amikor megérett rá az idő, valóra is váltották az álmukat: ennek a közös munkának a gyümölcse készült el 2020-ban.

A történet dióhéjban: A Meseíró ajándékmesét ígért kislánya születésnapjára, ám éppen most nem jut eszébe semmi! Kifut az időből, ha sürgősen nem talál ki valamit! Szorult helyzetéből onnan jön a segítség, ahonnan nem is várná: meseceruzát kap kutyájától, mellyel bármit leír, az rögtön valósággá is válik! Elsőre igazán jól hangzik, de olyan veszélyeket rejt magában az ilyesfajta alkotás, amelyekre a Meseíró nem is számít…
Kiadó: Irodalmi Rádió, Budapest, 2020

A szerzőkről:
Nyúl-Donka Judit és Balázs tanárként ismerték meg egymást egy budapesti középiskolában. Jelenleg köztisztviselőként dolgoznak, de a hivatali munka mellett mindig találnak időt az alkotásra is. Nagyon szeretnek együtt alkotni és ez a mesekönyv is egy ilyen közös munkának az eredménye.