Marni Jazz Fesztivál: Harcsa Veronika dupla koncert

Dátum:  szeptember 21.
Időpont: 18:00
Helyszín:  Théâtre Marni
Rue de Vergnies 25, 1050 Ixelles
null

Kettő az egyben (Double bill)

Harcsa Veronika - Gyémánt Bálint Quartet
Új CD "About Time"
- Harcsa Veronika (HU) ének
- Gyémánt Bálint (HU) gitár
- Nicolas Thys (BE) nagybőgő
- Antoine Pierre (BE) dob


Next.Ape
- Harcsa Veronika (HU) ének
- Antoine Pierre (BE) dob
- Lorenzo Di Maio (BE) gitár
- Jérome Klein (L) billentyűs hangszerek
- Cédric Raymond (BE) billentyűs hangszerek és effektek

Harcsa Veronika magyar énekesnő és dalszerző, akinek kísérteties hangja és lenyűgöző technikája Róisín Murphy-t, Björket vagy Youn Sun Nah-t idézi. Az interpretációit zavarba ejtő mélységgel és egyszerűséggel megtestesítő énekesnő sokféle regiszterben kamatoztatja tehetségét, így színpadon látni őt mindig meglepetés.

 

About Time

Az "About Time" nem egy tipikus kortárs vokális jazz album. Veronika hangja a magával ragadó történetmesélésből átvált a hangszeres funkcióba. Az albumon a 2000-es évek eleji alternatív rock hatások, a hetvenes évekbeli jazz, a francia filmzene, a kelet-európai zene ritmusa, a népzene ismétlődése és az énekesnő ikonja, Nina Simone előtti szívből jövő tisztelgés találkozik.

Next.Ape

Három belga, egy magyar és egy luxemburgi. Öt jazz-zenész, akik nagy örömüket lelik a rock és a trip-hop pszichedelikus keverékének felfedezésében. A Radiohead, a Portishead, Damon Albarn, a Modeselektor és Miles Davis kereszteződése.
A projekt képzeletvilágát képi és filmes alkotások hatják át. Narratív és offbeat szövegek révén aktuális eseményekkel is átitatódik.
A Next.Ape saját hangzást teremtett: egy csörgődob, egy mély basszus a Moog-on, egy gitár, néhány billentyűs hangszer és persze egy tiszta és karizmatikus hang.