MAGYAR MOTÍVUMOK - népzene és néptánc bemutató

Dátum:  március 7.
Időpont: 18:00
Helyszín:  Balassi Intézet
1000 Brüsszel, Treurenberg 10.

Dátum: 2018. március 7, 19 óra

MAGYAR MOTÍVUMOK - Tiszteletadás és főhajtás a magyar zene előtt.

A zenészek „magyar tájakon” vándorolva kísérlik meg körbejárni és megkeresni a kapcsolatot a klasszikus zene, a népzene, és a népi ihletésű improvizációk között. Tánccal, szóval, énekkel, muzsikával…

Az előadók szándéka a magyar kortárs zenéből visszatekinteni a népdalfeldolgozásokra, eljutni a tiszta népzenéig, majd elkalandozni a népi ihletésű improvizációra anélkül, hogy ezeket a műfajokat elegyíteni próbálnák.

A programban a mai magyar zeneszerzők művei ugyanúgy jelen vannak, mint a százéves nagyjaink művei, a népi ihletésű írott zene, a népzene, vagy éppen a népzenei ihletésű jazz.

A műfajok közötti átjárhatóságot az alapvetően különböző stílusokat képviselő előadók együttes munkája hozza közel a hallgatóhoz.

A MŰSOR ELŐADÓI:
A műsor keretét a Borbély-Fülep-Lukács trió adja. A trió tagjai: a nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó Borbély Mihály jazz zenész, a klasszikus zene mellett, népi hangszereken is játszó Fülep Márk fuvolaművész, valamint a sokoldalú, számos formáció tagjaként ismert Lukács Miklós cimbalomművész. Rendkívül izgalmas és kulcsfontosságú a cimbalom mindent átívelő szerepe, mely a produkció során Borbély Mihály és Fülep Márk játékát fogja össze. Lukács Miklós világzenei tudása garancia az egységes zenei kép megteremtésére.

Farkas Zoltán „Batyu” és Tóth Ildikó néptáncosok valamint Bognár Szilvia népdalénekes színesítik a produkciót.

Borbély Mihály - fúvós hangszerek (klarinét, tárogató, szaxofon, kaval, kettősfurulya, tilinkó)
Fülep Márk - fúvós hangszerek (fuvola, pikoló, altfuvola, flóta, pásztorfurulya, hosszi furugla, tilinkó)
Lukács Miklós - cimbalom
Tóth Ildikó „Fecske” - tánc
Bognár Szilvia - ének
Farkas Zoltán „Batyu” - tánc, ütőgardon, dob
Művészeti vezető: Fülep Márk

A programra ITT lehet regisztrálni!