Magyar-belga Jazz Klub Juhász Gáborral

Dátum:  szeptember 27.
Időpont: 17:00
Helyszín:  Liszt Intézet Brüsszel
Treurenberg 10, 1000 Brüsszel
null

Juhász Gábor Gramofon- és Artisjus-díjas, Jónás Tamással Aegon-társdíjas jazzgitáros és zeneszerző.

Több nemzetközi hírű zenésszel játszott már együtt, akik közül Ray Brown jr., Archie Shepp, Palle Mikkelborg, ErikTruffaz, Randy Brecker, Charlie Mariano, Ian Ballamy, Lars Danielsson, Stephen James, Bebo Baldan, Federico Sanesi, Theo Jörgensman mindenképp említést érdemel.
Saját neve alatt 2002-ben jelent meg lemeze a dán Palle Mikkelborggal közösen, 60/40 címmel. 2009-ben 1978 címmel jelent meg szerzői CD-je. A lemez 2010-ben elnyerte az Év Magyar Jazz Hanglemeze díjat. Gyémánt Bálinttal közös Budapest című duó CD-je 2011-ben jelent meg. Juhász Gábor, Lukács Miklós és Szalai Péter 2013-ban rögzített koncertalbumot, amely a Making a Change címet viseli. 2014-ben a pannonhalmi Arcus Temporum fesztivál felkérésére készítette el új zenei anyagát, amelyet Franz Schubert Winterreise című dalciklusa ihletett. A lemezt már jelenlegi triójával rögzítette. A trióban Kovács Zoltán nagybőgőzik és Jeszenszky György dobol. 2018-ban In The Garden című lemeze jelent meg, ahol a trió kiegészült Gátos Ivánnal Hammond orgonán. Legutóbbi albuma 2020-ban jelent meg TRIO címmel.
2015-ben a jazzma.hu közönségszavazata alapján elnyerte az év jazzgitárosa címet.
2021-ben Az év jazzgitárosa címet kapta a Magyar Jazz portál kritikusi és közönségszavazatai alapján.

Zsári Tamás (szaxofon) Budapesten született, diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerezte. Diploma után az Egyesült Államokba költözött, majd 3 évig élt ott. 2001-ben elfogadta a Budapest Jazz Orchestra meghívását és csatlakozott a zenekarhoz. A Modern Art Orchestra egyik alapító tagja, emellett számos elismert zenésszel, többek között Bob Mintzerrel, Peter Erskine-nel és David Liebmannal adott közös koncertet. Zenekarával saját szerzeményeit is játssza. Számtalan európai és magyarországi fesztiválon fellépett. Jelenleg Brüsszelben él.

Bart De Nolf (nagybőgő) 1965-ben született Bruggében, Belgiumban. Diplomáját Gentben, a Királyi Zeneakadémia nagybőgő szakán szerezte 1987-ben. 1988 óta tanít a genti és a brüsszeli Királyi Zeneakadémián. 1986 óta tagja a BRT Jazz Orchestrának. Különböző pop zenekarok és előadók társaként, illetve szabadúszó zenészekkel is játszott. 1997 óta állandó tagja volt a Toots Thielemans Qvartettnek, akikkel Európa, valamint a világ számos pontján fellépett.

Bruno Castellucci (dob) a belgiumi Chateletben született. 14 éves korában autodidakta módon kezdett el dobolni. 1962-ben első díjat nyert a dinanti Adolphe Sax Jazz Fesztiválon. 1963 óta tagja az Alex Scorier Jazz kvintettnek. 1970 óta készít felvételeket a világ számos országában. 1974-1981 között a BRT Jazz Orchestra tagja, 1972 óta állandó tagja volt a Toots Thielemans Qvartettnek. 1978 óta az Akkerman zenekar, valamint 1980 óta a Rhythm combination & Brass együttesben zenél.