Magyar-belga Jazz Klub Pocsai Krisztával

Dátum:  február 8.
Időpont: 18:00
Helyszín:  Liszt Intézet Brüsszel
Treurenberg 10, 1000 Brüsszel
null

Pocsai Kriszta a Miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában végzett klasszikus zongora szakon, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Jazz Tanszékén jazzének szakon szerzett diplomát. A pop és funky stílusokban tett kirándulásainak eredménye az a három album - Not For Sale: Boldogtalan szép világ és Új utakon, és a Freeport: Funk Radio - melyen énekesnőként és szerzőként is közreműködött. A 2004-ben megjelent balladalemezén társai voltak a magyar jazz nagyformátumú alakjai: Szakcsi Lakatos Béla, Tomsits Rudolf, Orbán György és Lakatos András. Sajnos a lemez megjelenését Tomsits Rudolf már nem érhette meg, ezért muzsikustársai a But Beautiful című albumot a trombitás emlékének ajánlották. 2011-ben önálló előadói-szerzői lemeze jelent meg, Home at last címmel. A Pocsai Kriszta kvartettben alkotótársai Tóth Viktor, ifj. Tóth István és Orbán György. Ezen kívül közreműködik még különböző formációkban: Bágyi Balázs New Quartet, Gyárfás István Trio, Modern Art Orchestra. A Neo-Soul-t játszó, Oláh Tzumo Árpád által életre hívott SoLaTi zenekarban nemcsak frontember, hanem szövegíró is.

 

Zsári Tamás (szaxofon) Budapesten született, diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerezte. Diploma után az Egyesült Államokba költözött, majd 3 évig élt ott. 2001-ben elfogadta a Budapest Jazz Orchestra meghívását és csatlakozott a zenekarhoz. A Modern Art Orchestra egyik alapító tagja, emellett számos elismert zenésszel, többek között Bob Mintzerrel, Peter Erskine-nel és David Liebmannal adott közös koncertet. Zenekarával saját szerzeményeit is játssza. Számtalan európai és magyarországi fesztiválon fellépett. Jelenleg Brüsszelben él.

Bart De Nolf (nagybőgő) 1965-ben született Bruggében, Belgiumban. Diplomáját Gentben, a Királyi Zeneakadémia nagybőgő szakán szerezte 1987-ben. 1988 óta tanít a genti és a brüsszeli Királyi Zeneakadémián. 1986 óta tagja a BRT Jazz Orchestrának. Különböző pop zenekarok és előadók társaként, illetve szabadúszó zenészekkel is játszott. 1997 óta állandó tagja volt a Toots Thielemans Qvartettnek, akikkel Európa, valamint a világ számos pontján fellépett.

Bruno Castellucci (dob) a belgiumi Chateletben született. 14 éves korában autodidakta módon kezdett el dobolni. 1962-ben első díjat nyert a dinanti Adolphe Sax Jazz Fesztiválon. 1963 óta tagja az Alex Scorier Jazz kvintettnek. 1970 óta készít felvételeket a világ számos országában. 1974-1981 között a BRT Jazz Orchestra tagja, 1972 óta állandó tagja volt a Toots Thielemans Qvartettnek. 1978 óta az Akkerman zenekar, valamint 1980 óta a Rhythm combination & Brass együttesben zenél.

Nicola Andrioli (zongora)1977-ben született Brindisiben (Olaszország), zenészcsaládban. A kortárs zenében és Ravel repertoárjában való elmélyülés után, a jazz felé fordult, mivel lenyűgözte az a szabadság, amelyet a jazz kínál mind az improvizáció, mind a zeneszerzés terén. Diplomáit Olaszországban (klasszikus zene és jazz) és Franciaországban (haladó jazz a Conservatoire National Supérieur de Paris-ban) szerezte. Idén a brüsszeli Koninklijk Conservatoriumban "a legmagasabb kitüntetéssel" szerzett mesterdiplomát jazz-zongorából. Trióra, kvartettre és kvintettre komponál, és hangszeres zenészként számos kontextusban, a szólótól a szimfonikus zenekarig széleskörű tapasztalattal rendelkezik.