Kulturális Örökség Napja a brüsszeli Liszt Intézetben

Dátum:  szeptember 17.
Időpont: 12:00
Helyszín:  Liszt Intézet Brüsszel
Treurenberg 10, 1000 Brüsszel
null

A brüsszeli Liszt Intézet a Treurenberg 10. alatt található, ahol Brüsszel első városfalának (13. század) jelentős maradványai a jelenlegi épületen belül és az épület mögött egyaránt fenn maradtak.

Az idei Örökség Napja alkalmából az Intézet Táncházat szervez, egy hagyományos magyar táncot bemutató workshopnak, amely bevezeti a gyermekeket és felnőtteket a hagyományos magyar tánc világába. A Táncház módszert és az általa őrzött hagyományt az UNESCO az emberiség szellemi kulturális örökségeként ismerte el.
A néptánc és zene oktatásának ez a modellje a hagyományos tanulási formákat ötvözi a modern oktatási módszerekkel és a legújabb folklórkutatással. 14:00 és 18:00 óra között négy 30 perces foglalkozás kerül megtartásra, ezek minden egész órában kezdődnek.

Az érdeklődők megtekinthetik a Hullan Zsuzsa magyar képzőművész fotóiból készült, „World Without Scale” című kiállítást, mely a világot teljes mikroszkopikus szépségében örökíti meg. Hullan Zsuzsa fotói közül néhányat a National Geographic is megjelentetett. Munkái között a természetfotókon kívül a mindennapi élet, az utcaképek és a társadalom megörökítése is szerepel, kivételes pillanatokat örökítve meg, amelyek eredeti és egyedi látásmódot tükröznek.

Regisztráció