Jazzation - acapella koncert

Dátum:  október 28.
Időpont: 17:00
Helyszín:  Liszt Intézet Brüsszel
Treurenberg 10, 1000 Brüsszel
null

A vokális műfaj nemzetközi nagyágyújaként számon tartott Jazzation a jazz aranykorát hozza el a brüsszeli Liszt Intézetbe. Az öt magyar énekes alkotta formáció évről évre a legrangosabb acappella versenyek nagydíjával tér haza; virtuóz feldolgozásaik és saját szerzeményeik itthon és külföldön egyaránt óriási sikert aratnak. A csapat 2013-ban Grazban, 2014-ben Pinerolóban, 2015-ben Lipcsében nyert nemzetközi acappella versenyt, 2015-ben Lipcséből és 2019-ben a dániai Aarhusból hozta el az első díjat. 2017-ben A Dal című műsorban a legjobb 4 közé jutott a döntőben az együttes Fall Like Rain című dala. Swing, bossa és bebop - 0% hangszer, 100% zene. Hangpezsgőfürdő. Kóruskoktél. Felrázva, nem keverve. A jazz sztenderdek és vokális világzenei feldolgozások mellett ezen az estén hallhatóak lesznek a legkiválóbb hazai komponisták által kifejezetten a Jazzation számára készített eredeti szerzemények is.

A Jazzation öt kivételes énekes alkotta együttes. Homor Máté és Fábián Attila ének-zene-karvezetés végzettségűek; és míg Máté szuperképessége az egyházzene szakirány, Attiláé az, hogy gyakorló gimnáziumi tanár. Várallyay Katus a Jazzation drámapedagógusa és világzene-felelőse. Népzenéből nála a csapaton belül csak Bolyki Sára képzettebb, aki a magyar mellett a grúz népzenében is otthon van, sőt, jazz-éneket is végzett a Bartók Konziban. Kanizsa Gina a mainstream jazz nagyasszonya, diplomás jazz-énekes és jazzének-tanár.

Pest megér egy estet

Jazz sztenderdek és vokális világzenei gyöngyszemek mellett az együttes a huszadik század első felének magyar sanzonkincséből is válogat - de a feldolgozások mellett ezen az estén hallhatóak a legkiválóbb hazai komponisták által kifejezetten a Jazzation számára készített eredeti szerzemények is.

Jazzation: Várallyay Katus, Bolyki Sára, Kanizsa Gina, Fábián Attila, Homor Máté

"Szerelem első látásra! Kirobbanó energia, és zeneileg micsoda összjáték! (...) És az improvizációk! Odavagyok értetek! Nagyon jó! (...) A harmóniák és zenei ívek! - a verseny egyik legjobbja. Valósággal életre keltitek a feldolgozást. Jól megérdemelt álló ováció - mellesleg az egyetlen az egész versenyen. Le a kalappal!!!"

Jonathan Minkoff, ügyvezető producer, SingStrong A cappella Festival

Az esemény az NKA támogatásával valósul meg.