HUNInnovation - Közös EU-s projektekben rejlő együttműködési lehetőségek bemutatás

Dátum:  január 17.
Időpont: 18:00
Helyszín:  Brüsszel
Treurenberg 10, 1000
null

Ismerje meg a legjobb módját az Európai Uniós támogatói programok felfedezésének és megpályázásának!  

Előadások és beszélgetések a következő szakértőkkkel: 

- EuroAtlantic Consulting & Investment PLC - Gulyás Csaba 
Az 1996-ban alapított EuroAtlantic egy multistratégiai tanácsadói cég, amely vállalati információs szolgáltatásokkal, uniós ügyekkel, közügyekkel és kormányzati kapcsolatokkal foglalkozik.
Gulyás Csaba 15 éves tapasztalattal rendelkezik a projektírás területén, emellett az elmúlt években közvetlen uniós finanszírozású projekteken dolgozott az első ötlettől a projekt megvalósításáig. A panelbeszélgetésen Gulyás Csaba bemutatja hogyan lehet sikeresen pályázni ezekre a forrásokra, mik az első lépések, és mik a leggyakoribb hibák, amelyeket el kell kerülni.

- Blue Door Consulting - Kos Balázs alapító és CEO
"Az Európai Unió sokszor keres európai szintű problémákra megoldásokat vagy nevesít átfogó célkitűzéseket, amik megvalósításához elengedhetetlen a magánszektor által felhalmozott tudás és szakértelem. Ugyanakkor megfigyelhető, hogy ezek a lehetőségek számos magáncég számára sokszor nem ismertek, különösen a 2004-ben - vagy azután - csatlakozott tagállamokban. Célunk a magáncégek Európai Unióval való kapcsolatainak kialakítása és fejlesztése, testre szabott megoldásokon keresztül. Együttműködésünk során uniós szinten emeljük ki partnerünk szakértelmét és az általa nyújtott szolgáltatás relevanciáját az Európai Unió által megfogalmazott problémák megoldásához, szakpolitikai célkitűzéseinek teljesítéséhez. Ezzel elősegítjük a cégek európai közös piacon való nagyobb fokú beágyazottságát, európai szinten pedig hozzájárulunk az uniós célok eléréséhez és megvalósításához a legkülönbözőbb szakterületeken."

- Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal - Dávid Ágota
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) Magyarország fő kutatásfinanszírozó szervezete. A nemzeti támogatási programok mellett koordinálja az Európai Unió kutatási keretprogramjában, a Horizont Európa programban való magyar részvételt is. Az NKFI ad otthont a Horizont Európa programba delegált magyar nemzeti kapcsolattartóknak és programbizottsági tagoknak.
Dávid Ágota tudományos attasé, Magyarország Állandó Képviseletén dolgozik. Ő képviseli az NKFI-t és a magyar tudományos közösséget Brüsszelben és a brüsszeli kutatóirodák informális hálózatában (IGLO). Hosszú évek tapasztalata van az európai kutatási és fejlesztési keretprogramok projektírásában és -menedzsmentjében is.

- ATS Advisory - Kurucz Orsolya
Az ATS Advisory egy brüsszeli székhelyű tanácsadó cég, amely egyedi megoldásokat kínál az uniós finanszírozást kereső ügyfeleknek. Az ATS a közvetlenül kezelt uniós alapokkal kapcsolatos tanácsadásra összpontosít. Portfóliója a magyar és francia alapítók tapasztalataira épül mind az uniós projektépítés, mind a pályázatírás és a projektmenedzsment terén, és a teljes értékláncot lefedi. Az ATS támogatást nyújt a magán- és közszféra közötti értéknövelt partnerségek kialakításában, és erős hálózatára támaszkodva, az uniós intézmények és az érintett érdekelt felek bevonásával közvetítőként jár el. Céljuk, hogy a közvetlenül kezelt uniós alapok stratégiai elképzeléseikbe való integrálásával segítsék a vállalatokat, egyetemeket, kutatóintézeteket, agytrösztöket és más érdekelt feleket közép- és hosszú távú céljaik elérésében.
Kurucz Orsolya 2013-ban csatlakozott a magyar közigazgatáshoz európai uniós ügyekért felelős tanácsadóként, először a közigazgatási és igazságügyi miniszter kabinetjében, majd a külügyi és kereskedelmi miniszter kabinetjében. Ezt követően a Miniszterelnöki Hivatalban az uniós többéves pénzügyi keretről, köztük a közvetlenül kezelt uniós alapokkal kapcsolatos tárgyalásokért felelős osztályt vezette. Két évig szabadúszó vezető EU-tanácsadóként dolgozott állami és magánszereplők számára. 2021 szeptemberétől 2022 végéig az MFOI brüsszeli irodájának vezetője volt.