Hartung Attila: FOMO - Megosztod, és uralkodsz

Online fimvetítés

Dátum:  május 2. - május 3.
Időpont: 18:00
Helyszín:  Online
null

FOMO - Megosztod, és uralkodsz
magyar dráma, 91 perc, Hartung Attila, 2019 
Angol felirattal

Ha nem vagy online, nem is létezel? A gimnazista Gergőt és barátait, azaz a Falka tagjait három dolog motiválja: a szex, a buli és hogy az ezekről készült videókat minél többen megnézzék a netes csatornájukon. A challenge-videóik idővel egyre durvábbá válnak, amikor pedig egy házibuliban Lilla a fiúbanda prédájává válik, egyetlen éjszaka alatt a feje tetejére áll a budapesti fiatalok biztosnak tűnő világa.
A többek között a Mary PopKids, a Fran Palermo, Deep Glaze és a Hősök zenéivel aláfestett FOMO az ezredfordulón születettek hiteles filmje. Olyan lendülettel visz be a fiatalok mindennapjaiba – és éjszakáiba –, ahogy magyar filmtől még nem láthattuk.

A film május 2 és 3 között lesz elérhető. A film linkjét regisztráció után május 2-án küldjük ki.

Hartung Attila filmje egyszerre beszéli a gimisek és a youtube-videók laza, közvetlen nyelvét és képes húsba vágóan őszinte lenni.

A rázós témát fogyasztható formában, a célközönség vizuális stílusában tálalja, de ezzel nem mismásolja el sem a történtek súlyát, sem azok következményeit a szereplők életére.

A rendező-forgatókönyvíró 2019-ben diplomázott a Színház- és Filmművészeti Egyetem filmrendezőszakán. Már kisfilmjei is – melyek közül meglepően sok ételekről kapta a címét: Palacsinta, Fasírt, Ischler – számos hazai és nemzetközi fesztivál versenyprogramjában szerepeltek és hoztak haza díjakat. Emellett reklámokat és videoklipeket is készített.

"Eddigi tapasztalatom szerint ennek a korosztálynak láthatólag az egyik legnagyobb problémát a felelősségvállalás okozza, helyette inkább szexi szelfiket lövünk, hogy eltakarjuk velük a világ elől a tetteinket és valódi önmagunkat” – mesélte a témaválasztásról Hartung.

Hartung Attila - rendező

Hartung Attila - rendező

Alkotók
Rendező: Hartung Attila
Forgatókönyvíró: Hartung Attila, Kerékgyártó Yvonne
Producer: Iványi Petra, Major István
Társproducer:Kárpáti György, Korom Norbert
Zene: Konsiczky Dávid
Operatőr: M. Deák Kristóf
Vágó: Duszka Péter Gábor

Szereplők:
Yorgos Goletsas - Gergő
László Panna - Lilla
Bouquet Gergely - Patrik
Pokorni Ábel - Bandi
Sipöcz András - Ábris
Stohl András - Apa
Herczeg Adrienn - Anya
Szávai Viktória - Márti
Vincze Gábor Péter - János bá
Songoro Laura - Zita
Murányi Panka - Vivi