Gubás Gabi önálló estje Polcz Alaine életéről

Dátum:  szeptember 21.
Időpont: 17:00
Helyszín:  Liszt Intézet Brüsszel
Treurenberg 10, 1000 Brüsszel
null

A B. Török Fruzsina írta és rendezte előadásban Gubás Gabi Jászai Mari-djas színésznő jeleníti meg Polcz Alaine példaértékű életét, munkásságát.

"Polcz Alaine (író, pszichológus, tanatológus, a Hospice Alapítvány alapítója) a legnagyobb hatású alkotó asszonyok közé tartozik. Írásaival tudatosan dolgozta fel újra és újra a vele történteket, s tette ezt úgy, hogy finoman kézen fogva tanítja meg olvasóját élni, túlélni s meghalni. A színházi est pont erre az attitűdre koncentrál, s lépésről lépésre vezeti a nézőt azon az úton, melynek a végén mindannyian elsajátíthatjuk azt a különleges valamit – nevezzük „élettechnikának” –, amit egyedül Polcz Alaine adhat nekünk. Kikezdhetetlen őszinteséggel tárja fel saját életének minden fájdalmas epizódját úgy, ahogy az ember csak a legjobb barátaival beszél.
Polcz Alaine közösséget képes kovácsolni, aminek a közös nevezője nem más, mint a közös emberi sors. Emberek vagyunk, itt kell tudnunk boldogulni, és ehhez Polcz Alaine minden segítséget meg is ad.
A Teljes lényeddel című színházi est Polcz Alaine életén kísérli meg a hallgatóságot végigvezetni – egészen fiatal korától az utolsó napokig.'

Az előadás hossza: 90 perc.

 

Az előadás Luxemburgban 2022. szeptmber 20-án 19 órakor a Sang a Klagban lesz szintén megtekinthető.