Farsangi Élménymese tábor

Dátum:  február 15. - február 19.
Időpont: 08:30
Helyszín:  Magyar Kulturális Intézet
Place Saint-Gudule 25. 1000 Brüsszel
null

Farsangi Élménymese tábor

Szeretettel várjuk a 6-12 éves magyar ajkú gyerekeket ingyenes farsangi táborunkba.

Az alkotó – fejlesztő Metamorphoses Meseterápiás Módszeren alapuló táborban a téli meséken és verseken kívül a farsang témáját dolgozzunk fel, majd ezekhez kapcsoljuk a kreatív foglalkozásokat és játékokat is.

Foglalkozások:

Naponta 2 irányított foglalkozást tartunk, amelyek magukba foglalnak versekkel és mesékkel kapcsolatos tevékenységeket, alkotó-fejlesztő mesefoglalkozásokat, filmnézést és a szóbeli kommunikációt fejlesztő foglalkozásokat. Mindezen felül kreativitást fejlesztő foglalkozásokat is tartunk.

A foglalkozásokhoz szükséges anyagokat és eszközöket, a kézfertőtlenítőt, valamint a tízórai gyümölcsöt és limonádét az Intézet biztosítja.

Kérjük, ebédet és uzsonnát csomagoljanak a gyerekeknek!

Mindemellett élőszavas mesemondással, az időjárástól függően a királyi Parkban való szabadtéri játékokkal várjuk a gyerekeket.

Időpont: 2021. február 15-19.

Minden nap 8:30-tól 17:30-ig várjuk a gyerekeket.

Maximális csoportlétszám 12 fő. A tábort minimum 5 gyermek jelentkezése esetén indítjuk el.

Miben segítenek a népmesék külföldön élő gyerekeknek?

A gyerekek életében akár a klasszikus, akár a népmesék, mint az ismeretszerzés alapvető forrásai jelennek meg.
A népmesék logikája, bölcsessége, izgalmas és egyben elgondolkodtató próbái, hőseinek okos megoldásai mind ugyanazt a világképet közvetítik, melyet e meséken keresztül a gyerekek – korosztályuktól függően – egyedi módon tapasztalhatnak meg.
A tábor célja, hogy az irodalmi alkotásokban megjelenő igazságok megtapasztalása mintaként szolgáljon a résztvevőknek az ismeretszerzési folyamatban, a természethez való viszonyulásukban. Cél, hogy a körülöttük lévő világra ítélkezés nélkül legyenek képesek reagálni, és találják meg önmaguk helyét ebben a világban.
Mindemellett önmagukhoz képest fejlődjön szókincsük, szóbeli kommunikációs képességük, és fejlődjön érzelmi intelligenciájuk.

Táborvezető: Dóczi Ilona, alkotó-fejlesztő metamorphoses meseterapeuta, tanár, kulturális menedzser

A táborba minden hely betelt, a jelenkezés már nem lehetséges!