Böjte Csaba füveskönyve - Örömhöz segítő gondolatok

Online könyvbemutató és beszélgetés

Dátum:  március 3.
Időpont: 17:00
Helyszín:  online

Könyvbemutató és beszélgetés a szerzőkkel, Böjte Csabával és Csender Leventével.

Böjte Csaba ferences rendi szerzetest nem szükséges bemutatni. Közel harmincévnyi emberbaráti tevékenységét, altruista segítő akcióit elismerik egész Erdélyben, Romániában és Magyarországon is. Az általa alapított Dévai Szent Ferenc Alapítvány által több ezer gyermekről gondoskodik. Hányattatott sorsú, szűkös körülmények között élő gyerekeket karol fel, akiknek a nélkülözhetetlen életfeltételeken felül a szellemi és lelki épülését is biztosítja.

Böjte Csaba Füveskönyve 2020 decemberében jelent meg a Helikon kiadónál. A könyv a pandémia miatt elrendelt vesztegzár alatt született az atya hívei és online követőtáborának dilemmái alapján.

null

„Motiváló, keresztény gondolatokat szeretne átadni a szeretetről, a párkapcsolatokról, a gyereknevelésről azon kérdések alapján, ami eljutott hozzám.” Böjte Csaba

Csender Levente, Csaba atya gondolatainak formába öntője József Attila-díjas szerző. Elsősorban novellákat ír, magyarországi és határon túli folyóiratban publikál. Szövegeit angol, spanyol, szlovén, szlovák, román és bolgár nyelvre is lefordították. Eddig hét önálló kötete jelent meg.

null

"Öt hét Böjte Csaba ferences szerzetessel. Több ezer kilométer utazás Erdélyben, útközben beszélgetések az életről, halálról, hitről, szolidaritásról és nagyon sok mindenről, ami a ma emberét foglalkoztatja. Így lett a kilométerekből belső utazás, és így született meg útközben Csaba testvér füveskönyve. Kipróbált gondolatok, amelyek megtisztítják az ember lelkét, öntudatra ébresztik, megvigasztalják, reményt, kapaszkodót adnak az egyre zajosabbá váló világunkban. Elmélkedések a ma emberéről, örök érvényű és friss gondolatok, gyakorlati tanácsok arról, hogy milyennek kellene lennünk, hogy boldogabbak legyünk, és mit kellene cselekednünk, hogy ez a világ jobb és élhetőbb legyen." Csender Levente

A beszélgetésre március 3-án este 18 órától kerül sor.
A könyvbemutatót a Facebook oldalunkon lehet élőben követni. A beszélgetést Intézetünk igazgatója, Villegas-Vitézy Zsófia moderálja.