Beszélgetés Ferber Katalin író, közgazdász, Japán-szakértővel

Dátum:  április 28.
Időpont: 17:00
Helyszín:  Luxemburg
2 Place des Martyrs, Strassen
null

Luxemburgi Olvasókör következő vendége április 28-án 19 órától Ferber Katalin közgazdász, író lesz, akivel a könyvei tükrében tekintik át nem mindennapi életpályáját.
Az Életálom c. kötetében traumatikus gyermek- és ifjúkoráról számol be három sodró erejű monológ formájában. A könyv a szülőkről való leválás, az ő örökségükkel való szembesülés krónikája: egy önterápiás folyamat kíméletlen őszinteségű bemutatása, amely sokak számára példát mutathat.

A szerző a rendszerváltás után néhány évvel úgy döntött, hogy végleg elhagyja Magyarországot. Választása Japánra esett, ahol végül 17 évig élt, és gazdaságtörténetet tanított a tokiói Waseda egyetemen.
Itt szerzett tapasztalatairól számos könyvet írt (A siker ára, Mindenki szellemi kalauza: Japán, Az elárult Japán...), amelyekben bemutatja Japán gazdaságának és kultúrájának fény- és árnyoldalait egyaránt.
A fukusimai atomkatasztrófa hatására visszatért Európába, jelenleg Berlinben él.

Az est során a professzor asszony személyében egy, a saját autonómiájáért folyamatosan küzdő szerzőt ismerhetünk meg közelebbről, aki privát élettörténetén túl betekintést nyújt Japán európai szemmel sokszor nehezen érthető világába is.

Az esemény támogatója a brüsszeli Liszt Intézet.

A beszélgetést követő közös vacsorára (a strasseni indiai étteremben) is lehet jelentkezni az alábbi linken.
Helyszín. 2 Place des Martyrs, Strassen
Belépő: 15 euró
Jelentkezés: https://bit.ly/FerberKatalin