Belvárosi Betyárok - Adventi Gyermekkoncert

Dátum:  december 7.
Időpont: 16:00
Helyszín:  Brüsszel
Treurenberg 10, 1000
nullnull

A Belvárosi Betyárok zenekar három nagylemezük legvidámabb dalait építette be adventi műsorukba, melyet most elhoztak a brüsszeli magyar családoknak és gyerekeknek.

A Belvárosi Betyárok a gyerekek és családok kedvence. A zenekar 2015 óta koncertezik, kezdetekben baráti felkérésekre, alkalmi formációként léptek fel, de rövid időn belül országos fesztiválok visszatérő meghívottjai lettek. 2022-ig két kislemezük és három nagylemezük jelent meg. Hazai koncertjeik mellett tizenegy ország magyar közösségének adtak koncertet. Stílusukban megjelennek a blues, a bluegrass, a country, a rock és a reggae elmei is.

’Fejforgató’ című, 2016-ban megjelent lemezük után lettek ismertek. A lemezt a ’Láss világot!’ című dalhoz készült animációs klippel és jótékonysági kampánnyal vezették fel. Lemezbemutató koncertkörútjuk 2016 végén indult és ezzel párhuzamosan koncerteztek külföldön élő magyar közösségekben is. Koncerteztek Szlovákiában, Franciaországban, Dániában, Ausztriában, Romániában, Németországban, Kanadában, Norvégiában, Svájcban és az Egyesült Államokban.

2018-ban jelent meg ’A Tündértó partján’ című második lemezük, ami a világ első bluegrass gyereklemeze. A lemezt 2019 áprilisában Fonogram díjra jelölték, májusban pedig elnyerte a TAPS Díjat. 2019-ben a Gryllus Kiadó adventi sorozatában jelent meg a Betyárok Karácsonya című kislemezük.

Koncertjeik minden generációnak aktív és vidám szórakozást biztosítanak, mivel egyszerre szólnak a gyerekeknek és üzennek a felnőtteknek.