Magyar-belga Jazz Klub Oláh Szabolccsal

Dátum:  szeptember 28.
Időpont: 17:00
Helyszín:  Liszt Intézet Brüsszel
Treurenberg 10, 1000 Brüsszel
null

Oláh Szabolcs zenéjének karakterét a dallamokkal való különleges kapcsolata határozza meg, amelyek úgy áradnak teljes természetességgel, ösztönösen, hogy közben mindvégig hallatszik rajtuk az átgondoltság. A jól kivehető jazzgyökerekkel rendelkező gitárostól nem állnak távol a stílusbeli határvillongások sem, és itt jön képbe a munkásságának egy másik lényeges aspektusa. Oláh Szabolcs magabiztos arányérzékkel engedi be a különböző hatásokat a zenéjébe, ugyanazzal a higgadtsággal, ami a játékából is árad.

2001-ben kezdett el a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen tanulni, Babos Gyula és Horányi Sándor tanítványaként, a következő évben pedig megalapította az első, a nemzetközi mezőnyben is elismerést szerzett kvartettjét, amellyel hazánkban és Olaszországban is díjat nyert, valamint turnézott Csehországban, és fellépett a Technopolis Jazz Festivalon is, Athénban. Jazz zeneszerzés és hangszerelés szakon 2020-ban kezdte meg mesterképzését a Conservatorium van Amsterdam egyetemen.

Tagja lett az interaktív zenés előadásokat színpadra állító Konzervnyitó Akciócsoportnak, Fekete-Kovács Kornél kvintettjének, játszott Szőke Nikoletta, és Dés András triójában is, a saját kvintettjét pedig 2012-ben alapította meg.

További információ a művészről, díjairól és projektjeiről itt.

Zsári Tamás (szaxofon) Budapesten született, diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerezte. Diploma után az Egyesült Államokba költözött, majd 3 évig élt ott. 2001-ben elfogadta a Budapest Jazz Orchestra meghívását és csatlakozott a zenekarhoz. A Modern Art Orchestra egyik alapító tagja, emellett számos elismert zenésszel, többek között Bob Mintzerrel, Peter Erskine-nel és David Liebmannal adott közös koncertet. Zenekarával saját szerzeményeit is játssza. Számtalan európai és magyarországi fesztiválon fellépett. Jelenleg Brüsszelben él.

Bart De Nolf (nagybőgő) 1965-ben született Bruggében, Belgiumban. Diplomáját Gentben, a Királyi Zeneakadémia nagybőgő szakán szerezte 1987-ben. 1988 óta tanít a genti és a brüsszeli Királyi Zeneakadémián. 1986 óta tagja a BRT Jazz Orchestrának. Különböző pop zenekarok és előadók társaként, illetve szabadúszó zenészekkel is játszott. 1997 óta állandó tagja volt a Toots Thielemans Qvartettnek, akikkel Európa, valamint a világ számos pontján fellépett.

Bruno Castellucci (dob) a belgiumi Chateletben született. 14 éves korában autodidakta módon kezdett el dobolni. 1962-ben első díjat nyert a dinanti Adolphe Sax Jazz Fesztiválon. 1963 óta tagja az Alex Scorier Jazz kvintettnek. 1970 óta készít felvételeket a világ számos országában. 1974-1981 között a BRT Jazz Orchestra tagja, 1972 óta állandó tagja volt a Toots Thielemans Qvartettnek. 1978 óta az Akkerman zenekar, valamint 1980 óta a Rhythm combination & Brass együttesben zenél.

A eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött, kérjük ITT regisztráljon!