Beleznai Márk 'Kakukkfióka' című rövidfilmje a Leuven-i Rövidfilm Fesztiválon

Dátum:  december 7. - december 9.
Időpont: 21:15
Helyszín:  Cinema ZED Vesalius Leuven
Andreas Vesaliusstraat 9C, 3000 Leuven

Beleznai Márk: Kakukkfióka 

7 December 2022, 10.15 PM - Cinema ZED
9 December 2022, 7.45 PM - Cinema ZED
LEUVEN SHORTFILM FESTIVAL

'A 24 éves Ádám kisstílű marihuána díler, aki a nemrég elhunyt nagymamája lakásában él. A csöndes, kilátástalan élete megváltozik, amikor hirtelen felbukkan jóval fiatalabb féltestvére azzal a szándékkal, hogy ideiglenesen beköltözik hozzá.'

A leuven-i rövidfilm fesztivál (Kortfilmfestival Leuven ) 1995-ben alakult. A fesztivál keretein belül minden évben bemutatásra kerülnek válogatott rövidfilmek – fikció, animáció, dokumentumfilm és nem elbeszélő filmek egyaránt. A fesztivál fontos részét képezik a flamand és európai rövidfilmes versenyek. Minden évben kilenc zsűri és közönségdíjat osztanak ki. 2007 óta a Flamand Audiovizuális Alap is ezen a fesztiválon osztja ki a Wildcards díját.

A Kortfilmfestival Leuven kilenc nap alatt 120 vetítést mutat be. Minden évben több mint 200 rövidfilmet vetítenek a világ minden tájáról, több mint 25 különböző program keretében. Emellett a fesztivál izgalmas mesterkurzusoknak, workshopoknak és panelbeszélgetéseknek is otthont ad filmrajongók és szakemberek számára. 2014-ben a fesztivál új mérföldkövet ért el: 10 000 látogatót fogadott.

A fesztivál 2012 óta Oscar-képes, ami azt jelenti, hogy az európai és flamand versenyeken a zsűri díjait elnyerő rövidfilmek automatikusan felkerülnek az Akadémia ‘Legjobb Rövidfilm’ hosszú listájára. A fesztivál 2016-ban BAFTA-képessé is vált, 2017-ben pedig először jelölt rövidfilmet az Európai Filmdíjra.

null