Balassi Jazz Klub Winand Gáborral

Dátum:  május 24.
Időpont: 19:00
Helyszín:  Balassi Intézet
1000 Brüsszel, Treurenberg 10.
null

Dátum: 2018. május 24., 19:00

A Balassi Jazz Klub házigazdája Zsári Tamás szaxofonos, a klubok alkalmával egy kiemelkedő magyar vagy belga zenészt hív meg vendégművészként. A mostani koncert alkalmából Winand Gábor jazz énekes és klarinétművész érkezik.
A koncert során Zsári Tamás és Winand Gábor zenésztársai Ladányi Gábor - gitár, Bart De Nolf - nagybőgő és Bruno Castelucci - ütőhangszerek lesznek a színpadon.

null

Winand Gábor

A tehetséges dzsessz zenész, Winand Gábor, 1964-ben született Budapesten. Zenei adottságainak köszönhetően Európa legjelentősebb dzsesszénekesei között említik. Gyermekkora óta foglalkozik zenével, klarinét volt az első hangszere. Dzsessz iránti szeretete fiatalon kezdődött, miután először hallotta Louis Armstrong és Ella Fitzgerald dalait. Ennek hatására tanulmányait a Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskola dzsesszének szakán kezdte meg. A következő hangszerek, melyet elsajátított a szaxofon és fuvola voltak. Tanulmányait követően

Babos Gyula, a magyar dzsessz élet egyik kiemelkedő egyéniségének zenekarához csatlakozott. 1990-ben társult Gadó Gábor Joy nevű együtteséhez. Zenei karrierje során számos együttessel és zenésszel működött együtt, többek között a szaxofonos, Dés László által vezetett Trio Stendhallal, a harsonás, Gőz László együttesével az ESP-vel, valamint a zongorista Vukán Györggyel. 2001-ben Charlie Marinoval zenélt, majd ugyanebben az évben csatlakozott a Balázs Elemér Grouphoz. Fellépett a Londoni Jazz Fesztiválon, valamint a Szkopjei Jazz Fesztiválon, emellett számos európai városban zenélt, többek között Berlinben és Hágában. Elsa Valle-val közösen alapította a Bosambo Triot, valamint életre hívta a saját zenekarát a Winand Quartet.

Winand Gábor - ének, klarinét
Zsári Tamás - szaxofon
Ladányi Gábor - gitár
Bart De Nolf - nagybőgő
Bruno Castelucci – dob

Regisztráció: ITT!