Ábrándok vonata - szerb színházi előadás

Dátum:  december 3.
Időpont: 18:00
Helyszín:  Balassi Intézet
1000 Brüsszel, Treurenberg 10.
null

A Nikola Tesla Szerb Tannyelvű Általános Iskola és Gimnázium színjátszó körének és a Magyarországi Szerb Színház közös produkcíója.

Előadásunk közös gondolkodás a haza, az otthon, az identitás fogalmáról, a gyökereinkről és a gyökértelenségről, az optánsok - magyarországi szerbek, akik lemondtak magyar állampolgárságukról - sorsán keresztül.

„A 20. század második évtizedének első felében lezajlott optálás és annak következményei a témája az „Ábrándok vonata” Dujmov Dragomir magyarországi szerb nemzetiségű író, költő és műfordító regényének. A kötet egyrészt tűpontos és hiteles, másrészt mély emberi érzésekkel, súlyos igazságtalanságokkal szembesítő történelmi tabló abból a korból, amiről sokat beszélünk, de ahogy ezt a regény is bizonyítja, igen keveset tudunk.” (Pavlovics Ágota)

Dujmov Dragomir regénye alapján szerb nyelven, magyar felirattal.

REGISZTRÁCIÓ: ITT!

Szereplők:

Filip Ilankovic - Jovana Majdandzic - Nadja Marcetic - Vanja Pavlovic - Katarina Radojicic - Bojana Mladenovic - Mitar Mirko Krkeljic - Ana Margusic - Anja Panic - Lara Kamasi - Marina Sabo - Dragana Friese - Jovana Zec - Marta Mihajlov - Mila Bozic - Anastasija Spasojevic - Nikola Plavsic - Djordje Vukadinov

  • Ének: Marija Simic, Lena Ember
  • Díszlettervező: Borza Izabella
  • Színpadi mozgás: Ember Tibor
  • Technika: Szabó Bogdán
  • Rendezte: Jurkovits Zorica