A One Thousand Faces társulat a Hoppla cirkuszfesztiválon

Dátum:  április 12. - április 17.
Időpont: 18:30
Helyszín:  MC Cité Modèle & Begijnhof
Brüsszel
© Maciek Rukasz

© Maciek Rukasz

Ezerarcú szépasszony

A Brüsszeli Liszt Intézet premierként mutatja be Brüsszelben a Brufêfe asbl közreműködésével az Ezerarcú szépasszony című előadást, a Hoppla cirkuszfesztivál keretében.

12.04 - 20:30 > 21:30 - MC Cité Modèle - allée du Rubis 3, 1020 Bruxelles
16.04 - 18:00 > 19:00 – Begijnhof - Begijnhof - 1000 Brussel
17.04 - 17:45 > 18:45 – Begijnhof - Begijnhof - 1000 Brussel

További információ és foglalás 

A One Thousend Faces a női szerepkör belső és külső ellentétjeit dolgozza fel a legendás magyar mesén, az Ezerarcú szépasszonyon keresztül, a kortárs cirkusz nyelvezetének felhasználásával.

Az előadás egy találkozás a „másik” világgal, az álmok országával, melyeben a kortárs légi tánc elemei hipnotizálnak a fizikális színház és a mitológiai szimbólumok kombinációjával. Az ősi sámánhagyományok, a boszorkányság és a női lét jelenlegi helyzete által ihletett előadás az ősi női szerep elemeit és a benne rejlő paradoxonokat hordozza magában.

"Az ezerarcú szépasszony" minden nő féktelen erejének a metaforája, amely számos formában nyilvánul meg.

Alkotók
Podmaniczky Dorottya – alkotó, előadóművész
Zetelaki Réka – alkotó, előadóművész
Georgina Cassels – alkotó, előadóművész
Marta Matovelle – alkotó, előadóművész

A budapesti székhelyű One Thousand Faces kortárs légi kollektívát három ország (Magyarország, Egyesült Királyság és Spanyolország) négy légiművésze alapította 2020 őszén.

Mindegyik művész nagyon eltérő háttérrel rendelkezik: kortárs tánc és művészettörténet, hogy csak néhányat említsünk, de együtt megtalálták azt a közös témát és nyelvet, amelyben szükségesnek érezték, hogy együtt fedezzék fel és fejezzék ki a nőiség sokféle arcát, a légi művészeten keresztül.

A társulat által létrehozott előadások lényege, hogy egy időtlen és álomszerű szakadékot hozzon létre, amelyben a néző kiszabadul a valóságból, a mindennapokból. Küldetésük, hogy ötvözzék a nőiesség ősi és kortárs megközelítéseit, hogy a közönséget egy alternatív varázslatos világba vigyék.