A bor filozófiája - Rátóti Zoltán és Huzella Péter estje

Dátum:  november 22.
Időpont: 18:00
Helyszín:  Balassi Intézet
1000 Brüsszel, Treurenberg 10.
null

Időpont: 2018. november 22. 19 óra

Helyszín: Balassi Intézet, 1000 Brüsszel, Treurenberg 10.

Hamvas Béla útmutató szövegei a borról, az ivásról, az élet öröméről. Hamvas gondolatai mellett Balassi Bálint, Csokonai Vitéz Mihály, Vörösmarty Mihály, Petőfi Sándor, Márai Sándor, Zalán Tibor énekelt versei, valamint népdalok, kocsmadalok és diákdalok csendülnek fel az est során. Az előadást Márai szövegek keretezik, közöttük hangzanak el Hamvas Béla: A bor filozófiája című könyvének fontos részei és énekelve a magyar költészet klasszikus és mai boros versei.

Hamvas Béla A bor filozófiája című könyve kultikus értéket képvisel a borivók körében. De nemcsak azok számára remek olvasmány, akik életében a borivásnak helye van, hanem fontos útmutató lehet kezdőknek, s azoknak is, akik nem csak a borivás mikéntjére keresik a választ. Hiszen Hamvas a bor apropóján Istenről (is) beszél… Istenről, szertartásról, ünnepről. Arról, hogyan lesz a hétköznapiból isteni, a profánból szakrális, mert „végül is ketten maradnak: Isten és a bor”

Youtube

Az estet angol nyelvű borbemutatóval egybekötött borkóstolás egészíti ki.

Figyelem: a borkóstolóra a helyek száma korlátozott! A jelentkezést időrendi sorrendben vesszük figyelembe. A regisztrációról visszaigazolást küldünk november 20-ig.

REGISZTRÁCIÓ