Liszt Intézet - Magyar Kulturális Intézet, Brüsszel

null

A magyar külképviseletek égisze alatt működő Liszt Intézet - Magyar Kulturális Központ Brüsszel a magyar kultúra, oktatás és tudomány legjelentősebb közvetítője Belgiumban 2004 óta.

Célunk a magyar kulturális örökség széleskörű bemutatása a belgiumi és az itt élő magyar közösség számára. Intézetünk a kultúra eszközeivel fűzi szorosabbra a Magyarország és Belgium közötti kapcsolatokat, erősíti a két ország közötti kulturális, oktatási és tudományos együttműködés, valamint ápolja és építi a magyarországi és Magyarország határain túl élő magyarság kulturális értékeit és kapcsolatait.

Koncertjeinken, előadásainkon, kiállításainkon és közösségi programjainkon keresztül a folyamatosan megújuló magyar kultúra sokszínűségét mutatjuk meg. Programjainkkal szeretnénk ösztönözni a magyar és a belgiumi művészek, kulturális szakemberek közötti együttműködést, valamint, hogy minél több belgiumi érdeklődő látogasson el Magyarországra. Kiemelt feladatként tekintünk a Belgiumban élő magyar nemzeti közösséggel való kapcsolattartásra, gyermekfoglalkozásainknak, táncházainknak köszönhetően pedig a legkisebbeknek is szórakoztató, és kreatív időtöltést tudunk kínálni.

Az Intézetben tudományos és nyelvoktatási tevékenységet is ellátunk. Kapcsolatot tartunk a belgiumi magyar tanárokkal, tudományos konferenciákat, kerekasztal-beszélgetéseket és vita-esteket is szervezünk. Az Intézet rendelkezik könyvtárral is.