ÚÚÚ SESSION#4: LADIK KATALIN

Dátum:  május 12.
Időpont: 16:00
Helyszín:  Pozsony, Szlovák Nemzeti Galéria, Esterházy-palota
Ľudovít Štúr tér 4.

A HOMO LUDENS – The Child in Adult. The Joy of Sound and Movement című előadásban Ladik Katalin világhírű magyar művész a bennünk lévő belső gyermek megtalálására és megszólítására összpontosít a hang és mozgás öröme által. Az egyórás program élőben írt szerzői hangköltészetből és Ladik Katalin munkásságának audiovizuális bemutatójából áll, amely Josef Schreinerrel együttműködve valósul meg.

Az egyedülálló esemény magában foglalja a nem hagyományos grafikai partitúrák – varrott vörös vásznak, újság- és folyóiratkivágások, mintasablonok vagy színes kollázsok – hangokkal történő interpretációját.

A program a Szlovák Nemzeti Galéria és a ooo Polgári Társulás együttműködésének eredményeként jött létre. A ooo Polgári Társulás a JAMA intermediális esemény fő szervezője, ennek keretében valósult meg 2021-ben a selmecbányai Stratený človek (Elveszett ember) című nemzetközi gyűjteményes kiállítás. A tárlatnak Ladik Katalin legendás albuma, a Phonopoetica is része volt. A művésznőt a pozsonyi eseményen a selmecbányai kiállítás kurátora, Lucia G. Stach kérdezi.