Szlovák-magyar felolvasóest

Dátum:  február 21.
Időpont: 17:00
Helyszín:  Lab.cafe, Pozsony
SzNF tér (Námestie SNP) 25.

Magyar szerzők szövegeiből olvasnak fel a Trepp független színházi platform színészei, szlovák és magyar nyelven, a Magyar Széppróza Napja apropóján

A Trepp független színházi platform 2021-ben alakult a Pozsonyi Színművészeti Főiskola magyar anyanyelvű hallgatóiból. Céljuk a társulati kötöttségektől mentes szabad kísérletezés, szlovák és magyar nyelven. Tevékenységükre Magyarországon is felfigyeltek: a legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeket díjazó non-profit kezdeményezés, a Highlights of Hungary keretében idén rájuk is lehet szavazni.

A jelenleg hat tagot számláló csapat három színésze, Csikmák Katalin, Katona Eszter és Melecsky Kristóf a XX. század különböző időszakainak jelentős magyar írói, Szerb Antal, Szabó Magda, Örkény István és Esterházy Péter egy-egy szövegéből olvasnak fel két nyelven. A program aktualitását a Magyar Széppróza Napja adja, amelynek időpontja február 18., Jókai Mór születésnapja.

A program a Liszt Intézet Pozsony szervezésében, a Trepp platformmal együttműködésben valósul meg.

null

A rendezvény az OP-rezsim betartásával valósul meg (teljes védőoltással rendelkezők és a covid-19 fertőzésen átesettek).