Magyar Kultúra Napja a könyvtárban

Dátum:  december 1.
Időpont: 08:00
Helyszín:  Karol Kmeťko Regionális Könyvtár Nitra
Fraňa Mojtu 18

A Magyar Kultúra Napja a könyvtárban elnevezésű kezdeményezés elsődleges célja a szlovák-magyar kulturális kapcsolatok építése. Elsősorban a magyar nemzeti kisebbség kultúrájának, irodalmának bemutatását célozza meg a többségi lakosság számára. A magyar kultúra elemei, ha csekélyebb mértékben is, de jelen vannak a szlovákiai társadalmi és kulturális változások folyamataiban.

Ehhez igazodva a nyitrai Karol Kmeťko Regionális Könyvtár is igyekszik megfelelő környezetet teremteni a kultúrák közötti párbeszédhez. A könyvtár számára fontos, hogy különféle kulturális és társadalmi tevékenységeket készítsen elő, amelyek hozzájárulnak az adott nemzeti kisebbség kultúrájának megértéséhez és elfogadásához. Emellett igyekszik hatékonyan kiegészíteni és megújítani idegen nyelvű irodalom katalógusát, hogy teljes körű könyvtári és informatív szolgáltatásokat biztosítson a nemzeti kisebbségek közé tartozó felhasználóinak. A Kisebbségi Kulturális Alapnak köszönhetően a könyvtár idén a már meglévő magyar szépirodalmi katalóguson kívül újabb kilencvenkilenc értékes könyvvel gazdagodott.

Program szlovák nyelven

Program szlovák nyelven

2022. december 1-jén, csütörtökön 9:00 órai kezdettel kerül sor a Magyar Kultúra Napja a könyvtárban című rendezvényre, amelyen különböző szakelőadások, magyar dalok és egy kiállítás is várja a látogatókat.