Magyar Speciális Olimpiával a világ körül

2023. június 17-én nyílt meg Wie Xiang és eM. Soós György fotókiállítása a berlini Magyar Nagykövetségen. A kiállítás védnöke Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke.

A páros tárlat fotói a speciális olimpikonok erőfeszítéseit, lelkesedését, küzdeni akarását, különleges teljesítményeit fejezik ki, azokat a megható pillanatokat, melyekből a győztesek világát ismerhetjük meg.

A Speciális Olimpia szellemisége a sporttal, a sportolás által ébresztett tudatossággal, tettrekészséggel és küzdeni akarással változtatja meg az emberek életét. Buzdítja és erőt ad az értelmi fogyatékossággal élőknek, küzd elfogadtatásukért, egymás megértésének és tiszteletének fontosságát hangsúlyozza világszerte. Buzdítja őket, erőt ad nekik, és rengeteget tesz az elfogadásukért.

A Speciális Olimpia mozgalmat az amerikai Kennedy család, közelebbről Eunice Kennedy Shriver alapította 1968-ban. Jelenleg világszerte mintegy 200 országban 6,5 millió ember sportol versenyszerűen a Speciális Olimpia keretei között. A Magyar Speciális Olimpia Szövetség (MSOSZ) 1989 óta szervezi az enyhe, a közép, a súlyos és a halmozottan értelmi fogyatékossággal élő emberek rendszeres edzés- és versenyprogramját.

Művészek:

Wei Xiang fotóművész, festőművész 30 éve az MSOSZ egyik legnagyobb támogatója, a Magyar Fotóművészek Szövetségének elnökségi tagja.

eM. Soós György fotóművész 30 éve áll szoros kapcsolatban a hazai speciális olimpiai mozgalommal, a Magyar Fotóművészek Szövetségének tagja.