"Geofolk" fotókiállítás a 24. Nemzetközi Beeke-Fesztiválon

A 24. Nemzetközi Beeke-Fesztivál keretében mutatkozik be Dávid Botond erdélyi fotográfus Geofolk című kiállításával. 

Dávid évek óta fotózza a világ minden tájáról származó hagyományos viseleteket. A fotókat bemutató kiállítótáblák 57 méter hosszúak, és 60 ország 244 különböző népcsoportjának népviseletét mutatják be.

Fotó: Dávid Botond, Geofolk©

Fotó: Dávid Botond, Geofolk©

A világ minden tájáról érkező népi csoportok kétévente érkeznek Scheeßel városába. Idén Bulgáriából, Olaszországból, Romániából, Mexikóból, Szlovéniából és Németországból érkeznek népi csoportok. A csoportok a különböző rendezvények során színpadra viszik hagyonányos táncaikat. Az egész hétvége alatt mintegy 7000 látogató, valamint 300 táncos lesz a Beekscheepers vendége.

Forrás: beekscheepers.de

Forrás: beekscheepers.de

A színes népviseletekkel, változatos táncokkal és a világ minden tájáról érkező fergeteges zenével tarkított folklórprogram 2023. július 15-én, szombaton 19 órakor kezdődik, és lézershow-val, valamint nemzetközi bulival zárul. A fesztivál utolsó napját a Szent Lukács-templomban 9.30 órakor kezdődő német nyelvű istentisztelet indítja, majd a kora esti vacsora fogja zárja. Vasárnap 13.30-kor kezdődik a 35 csoportot felölelő felvonulás Scheeßel utcáin. A folklórprogram 15 órakor kezdődik a fesztivál területén.