WINDWALL 2.0 | Kísérleti projekt

Installáció és koncertek

Dátum:  augusztus 21.
Időpont: 14:00
Helyszín:  East Side Gallery Berlin
Mühlenstraße 60 – 67, 13187 Berlin

Installáció és koncertek

A program a jelenleg is folyamatban lévő, több ezer újrahasznosított szájharmonikából álló hangszobor-projekt, a Windwall keretében valósul meg.

null

Több ezer újrahasznosított szájharmonika-lamellasor alkotja a Berlinben megvalósuló WINDWALL nevű globális, közösségi művészeti projektet: a szél által megszólaltatott hangszobor olyan magas, mint a berlini fal, ám vele ellentétben az embereket nem elválasztja, hanem összeköti őket egymással.
A projekt első szakasza, a harmonika-gyűjtési folyamat a végéhez közeledik. Eddig mintegy 4000 szájharmonika gyűlt össze, de még további küldemények várhatók.

A WINDWALL 0.2 – KÍSÉRLETI PROJEKT alkalmából berlini hangművészek fogják a hangszobor egyötödét bemutatni és különböző módokon működésbe hozni. A folyamatban lévő eseményt több koncert fogja kísérni.

Andyvazul hangművész projektje a Collegium Hungaricum Berlinnel együttműködve, a Hauptstadtkulturfonds támogatásával jött létre.

Andyvazul 2015-ben 100 újrahasznosított szájharmonika-lamellasort felhasználva alkotott meg egy kísérleti hangszert, a diszharmonikát, amely azóta is előadásainak fő hangszere. Ezután a szájharmonikagyártó cégek, magánemberek (Hohner, Seydel, Lee Oskar) és szervezetek (Berlin Harmonica School) segítségével felhívást intézett a nemzetközi szájharmonika-közösséghez, hogy egy további projekt keretében vegyenek részt a WINDWALL közös felépítésében. A hangszobrot a berlini Collegium Hungaricumban építik meg, majd először az East Side Gallery-ben állítják fel egy napra.

Támogatók: Hauptstadtkulturfonds Berlin, Collegium Hungaricum Berlin
Együttműködő partnerek: Field Notes, Stiftung Berliner Mauer / East Side Gallery, Hohner, Seydel, Lee Oskar Harmonicas. Berlin Harmonica School, Österreichisches Kulturforum und Bundeskanzleramt Österreichs, ag-prop.