translationale berlin: műfordítói fesztivál

Dátum:  október 1. - október 3.
Helyszín:  Collegium Hungaricum Berlin
Dorotheenstr. 12, 10117 Berlin
null

Új fesztivál érkezik Berlinbe: 2021. október 1. és 3. között először kerül megrendezésre a translationale berlin műfordítói fesztivál. A műfordítókat országszerte egyesítő Weltlesebühne e.V és a német fordítói alap TOLEDO–programja nemzetközi fordítókat, szerzőket, művészeket és tudósokat hív meg Berlinbe. A sokszínű események helyszíne a Collegium Hungaricum Berlin. 

A fesztivál célja a műfordítás mint művészi és közösségformáló kulturális tevékenység bemutatása a nagyközönség számára. A szervezők szeretnék láthatóvá tenni a műfordítói munka sokrétűségét, számtalan aspektusát, valamint betekintést nyújtani a műfordítás átalakító munkafolyamatába, továbbá szeretnék erősíteni a meglévő tevékenységek egymással való kapcsolódását és felhívni a figyelmet a műfordítás társadalmi szerepének fontosságára. 

2021 októberétől, a fordítás nemzetközi napján megrendezésre kerülő translationale berlint követően a fesztivál kurátorai a legkülönbözőbb műfajú programokkal, többek között felolvasásokkal, performanszokkal, előadásokkal, ünnepi beszéddel, műfordítói portréval, kerekasztalbeszélgetésekkel, kritikusi slammel, workshopokkal, filmekkel, fotókkal(kiállítással), valamint egy díjátadóval szeretnék a műfordítást mint az irodalmi alkotófolyamat különleges részét bemutatni. A gyerekek és fiatalok interaktív fordítói műhelyeken tesztelhetik nyelvi kreativitásukat. 

A fesztivál kurátorai: Nora Bierich, Claudia Hamm, Aurélie Maurin, Eva Profousová és Dorota Stroińska. 

További információk: www.translationale-berlin.net

translationale berlin: műfordítói fesztivál 

2021. október 1-3.
Collegium Hungaricum Berlin
Dorotheenstr. 12, 10117 Berlin
www.translationale-berlin.net 

A translationale berlin: műfordítói fesztivál  a Weltlesebühne e.V. és a
TOLEDO-program közös projektje, amely a német szövetségi kormány kultúráért és médiáért felelős megbízottja, valamint a Német Fordítói Alap támogatásával a "Neustart Kultur" program keretein belül valósul meg. A Collegium Hungaricum Berlin és a Freie Universität Berlin Szondi Péter Általános és Összehasonlító Irodalomtudományi Intézetének együttműködésével. 

Bemutatja a taz.