Test (Álom)térben

Dátum:  január 22. - március 31.
Helyszín:  CHB
online
Állókép a "Fák között" című videóból © Galambos Eszter

Állókép a "Fák között" című videóból © Galambos Eszter

A Collegium Hungaricum Berlin virtuális kiállítóterében elsőként Galambos Eszter fotóművész és operatőr munkáiból mutatunk be válogatást.

Galambos Eszter 2014-ben diplomázott a MOME-n fotográfusként. 2014 és 2017 között a berlini Művészeti Egyetemen (Universität der Künste, UdK) tanult kísérleti film és média szakon, majd a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemen. szerzett operatőri diplomát.

Berlinben töltött évei alatt rendszeresen részt vett az UdK csoportos kiállításain, az IBB Fotográfiai Díj válogatásában 2015-ben és 2016-ban is szerepelt. Ugyancsak 2016-ban a Collegium Hungaricum Berlin Human Scale című kiállításán is találkozhatott munkáival a közönség.

Az Eln Ferenc tipográfus által tervezett online galériatér a CHB valós terei alapján készült, az intézet jellegzetes épületét bővíti ki újabb emeletekkel és gondolja tovább digitális eszközökkel. Nagy hangsúlyt fektet a kiállított művek múzeumi élményt megközelítő élvezhetőségére is: a kiállításban navigáló „vendég” a kiállított munkákra kattintva nagy méretben, „közelről”, részletekbe menően is megtekintheti azokat.

Tovább a kiállításhoz: https://vrt-art.com/chb/

Koncepció és megvalósítás: Collegium Hungaricum Berlin
Kurátor: Petró Zsuzska
Virtuális tér: Eln Ferenc